Hlavní obsah

Americký expert má jasno: Karolína Plíšková vyhraje Turnaj mistryň!

Singapur/Praha

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň v Singapuru válí. V prvním zápase snadno porazila Američanku Venus Williamsovou, v úterý si pak bez problémů poradila se světovou dvojkou, Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a prolétla tak do semifinále. Předpověď amerického experta Steva Tignora se tak zatím naplňuje.

Foto: Edgar Su, Reuters

Tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Tignor totiž ještě před zahájením soutěže ve svém článku na webu tennis.com napsal, že česká hvězda má k vítězství na Turnaji mistryň největší předpoklady. Podle čeho usuzuje? Světová trojka má velkou motivaci. "Jako jediná z její skupiny ještě nevyhrála žádný grandslam," vysvětluje Tignor.

„I přesto, že se stala světovou jedničkou, rozešla se se svým koučem Davidem Kotyzou. Začala spolupracovat s bývalou tenistkou Rennae Stubbsovou. Ta sice nemá trenérský věhlas, ale Plíškové může nabídnout něco, co v závěru sezóny nejvíce potřebuje. A to zábavu a nový příval energie," dodává tenisový expert.

A zatím má pravdu. Karolína Plíšková se v Bílé skupině již utkala s Venus Williamsovou a Garbiňe Muguruzaovou. Obě dvě bez nejmenších problémů porazila a jako první si zajistila účast v semifinále. Ve čtvrtek ji ještě čeká zápas proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové, překvapivé vítězce French Open.

Ve finále opět narazí na Muguruzaovou

Spolu s pětadvacetiletou Plíškovou postoupí podle Tignora do semifinále letošní vítězka Wimbledonu, Garbiňe Muguruzaová.

V Červené skupině hrají světová jednička, Rumunka Simona Halepová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Francouzka Caroline Garciaová.

Tady Tignor tipuje, že do další fáze soutěže postoupí Halepová se Svitolinovou. V semifinále by měla nastoupit Plíšková proti Svitolinové a Halepová proti Muguruzaové. Finále by pak měla obstarat dvojice Plíšková, Muguruzaová. „Se svou hrou může Plíšková porazit kohokoli,“ uzavírá svou předpověď Američan. Tak uvidíme, jestli se jeho slova naplní a trofej pro vítězku pozvedne česká hráčka.

Kam až se Karolína Plíšková na Turnaji mistryň dostane?
Celý turnaj vyhraje
62,2 %
Do finále
22,3 %
Do semifinále
15,5 %
Celkem hlasovalo 5123 čtenářů.

Reklama

Související témata: