Hlavní obsah

Zverev kvůli Turnaji mistrů vynechá soutěž nadějí

Německý tenista Alexander Zverev vynechá kvůli Turnaji mistrů první ročník soutěže nadějí ATP Next Gen Finals v Miláně, kde měl být hlavní hvězdou. Světový hráč číslo pět se chce koncentrovat na svůj premiérový start na turnaji pro osm nejlepších tenistů sezony, který je na programu hned následující týden.

Foto: Aly Song, Reuters

Alexander Zverev

Článek

"Po konzultaci s týmem jsem se rozhodl, že se nezúčastním turnaje v Miláně, abych se co nejlépe připravil na Londýn. Objevím se aspoň na zahájení, abych podpořil pořadatele a vzdal hold italským fanouškům, kteří mě tolik podporovali při mém letošním triumfu v Římě," řekl Zverev.

Premiérový ročník závěrečného podniku sezony pro mladé tenisty představí několik novinek. Místo čárových rozhodčích bude auty hlídat technologie Jestřábí oko. Diváci uvidí kratší sady s počítáním bez výhod a s tie-breaky za stavu 3:3, zápasy na tři vítězné sety a podání s povolenou tečí sítě.

Next Gen ATP Finals s dotací 1,25 milionu dolarů se bude hrát od 7. do 11. listopadu. Turnaj mistrů začne v Londýně 12. listopadu.

Reklama