Hlavní obsah

Fantastická Hlaváčková vyhrála Turnaj mistryň ve čtyřhře

Singapur
Aktualizováno

Češka Andrea Hlaváčková a Maďarka Timea Babosová vyhrály čtyřhru na Turnaji mistryň. Při společné premiéře na podniku pro osm nejlepších párů světa ve finále porazily 4:6, 6:4 a 10:5 Nizozemku Kiki Bertensovou se Švédkou Johannou Larssonovou. Dvojnásobná grandslamová šampionka Hlaváčková tak pět let po neúspěšném finále po boku Lucie Hradecké slaví první titul na Turnaji mistryň.

Hlaváčková slaví triumf na Turnaji mistryň v SingapuruVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Duel, který nabídl na ženský tenis vynikající čísla na podání a také velmi agresivní hru charakterizovala Martina Navrátilová ve studiu slovy, že tým, který bude agresivnější, nakonec zvítězí.

V prvním setu Bertensová s Larssonovou ukazovaly, proč se dostaly do finále. Výborně podávaly a trápily česko-maďarský pár tvrdými údery od základní čáry. Hlaváčková s Babosovou se na returnu nemohly vůbec dostat do hry. Na příjmu získaly za celou úvodní sadu pět bodů, z toho dva díky dvojchybám soupeřek. Při vlastním podání dlouho držely krok, ale za stavu 4:5 zaváhaly při servisu Babosové. Larssonová odolala útokům a úderem do volného prostoru proměnila druhý setbol.

Ve druhé sadě se začala karta obracet. Brejk z úvodní hry sice ještě Hlaváčková s Babosovou nepotvrdily, ale v sedmé hře sebraly soupeřkám podání znovu a výhrou 6:4 si vynutily rozhodující supertiebreak.

V něm na kurtu dominovaly. Od základní čáry držely krok a často ukončovaly výměny na síti. Hned odskočily na 4:0 a komplikace už nepřipustily. Druhý mečbol proměnila Babosová volejem uprostřed sítě. Pak už se mohly jen radovat a převzít trofej pojmenovanou po české rodačce Martině Navrátilové. Ta jim ji předávala osobně.

Tlak byl na nás

"Včera jsem nervózní nebyla vůbec, přestože to byl obrovský zápas. Cítila jsem, že v očích fanoušků a veřejnosti to bude na nás. Ale viděla jsem na vlastní oči jejich dva zápasy a hrály jako nejlepší tým té druhé půlky. Takže já věděla, že ten level bude stejný, ale samozřejmě ten tlak bude na nás," popisovala Hlaváčková situaci před finále.

Moc toužila po velké trofeji. Nechtěla jako v posledních dvou ročnících Australian Open prohrát ve finále. Rozdíl mezi vítězstvím a prohrou ve finále je podle ní ohromný. "Já jsem od roku 2014, kdy jsme vyhrály (s Pcheng Šuaj) Peking, takhle velký turnaj úplně do konce nevyhrála. Jsem strašně šťastná, že to dneska vyšlo," řekla.

Cesta finálovým zápasem ale byla trnitá. Bertensová s Larssonovou výborně podávaly a Hlaváčková se nemohla dostat do rytmu. "Nenechaly mě hrát moji hru. To mě trošičku brzdilo v tom to rozjet," vyprávěla. I když v prvním setu až do koncovky držely krok, necítily se dobře. "Ta energie mezi námi v tom prvním setu nebyla dobrá. Naštěstí ve druhém setu jsme se prostě tak zakously do toho, že to nepustíme, že to nakonec nějak vyšlo," doplnila jednatřicetiletá Češka.

Dánka Caroline Wozniacká vyhrála tenisový Turnaj mistryň. Semifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové ve finále porazila Venus Williamsovou 6:4, 6:4.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Babosová (3-ČR/Maď.) - Bertensová, Larssonová (8-Niz./Švéd.) 4:6, 6:4, 10:5
finále dvouhry: V. Williamsová (5-USA) - Wozniacká (6-Dán.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články