Hlavní obsah

Hlaváčková hledá novou partnerku. Na bekhend kvůli ní ustupovat nehodlá

Praha

Říká se, že po velkých vítězstvích není únava na sportovcích tolik znát. Andrea Hlaváčková sice za sebou měla mnohahodinovou cestu přes několik časových pásem ze Singapuru, přesto celá zářila. Není divu. Vítězka Turnaje mistryň ve čtyřhře spřádá plány na příští sezónu. K ní patří i hledání nové parťačky.

Andrea Hlaváčková jedná s novou deblovou partnerkouVideo: Sport.cz

 
Článek

Rozchod s Maďarkou Tímeou Babosovou po vyhraném Masters, to je pro laiky poměrně nečekaný krok. Vysvětlíte ho?

Měla jsem úžasný skok do sezóny s Číňankou Šuaj Pcheng, hned jsme byly ve finále Australian Open a cítila jsem, že máme úžasně nakročeno. Bohužel přišel přešlap, skončily jsme spolupráci jako první pár světa, a výsledky nás přitom držely v žebříčku až do Singapuru...

Tam jste ale odletěla s Babosovou.

Měla jsem pár dní na to se vzpamatovat z ukončení spolupráce a najít si novou parťačku. S Tímeou jsme začaly hned výhrou v Rabatu, to se jen tak nepodaří s novým parťákem, o kterém člověk nic neví. Na French Open a Wimbledonu se nám moc nedařilo, ale od US Open se to začalo herně zvedat a ukázalo se v pohádkovém tažení posledních dvou měsíců.

Tahle pohádka ale úplně šťastný konec nemá...

Dost se projevilo, že se jí nedařilo v singlech. A to si pak vezmete na kurt do deblu, i kdyby člověk nechtěl. Sama ve čtyřhře nikdy nic nevyhrajete. Snažily jsme se vydržet a vydržet.

Takže s kým půjdete do nové sezóny?

Letos jsem byla postavená do úplně nové pozice. Když jsem hrávala s Luckou Hradeckou, tak mě nikdo neoslovil, ani jsem nevěděla, jak se to pořádně dělá. Letos mi ale od US Open chodily zprávy a kontaktovaly mě hráčky. Nechtěla jsem si přidávat do hlavy myšlenky navíc, ale Tímea se rozhodla věnovat víc singlu. Moje priority jsou jiné, budu hledat v deblových řadách. Nejlukrativnější by bylo uzavřít partnerství s Čan Jung-žan, která hrála s Martinou Hingisovou. Ale ještě nejsme definitivně domluvené.

Hrát s nejlepší deblistkou světa, to by zavánělo dalšími grandslamy, že?

Měly bychom ambice vyhrát velké turnaje. To je můj cíl ještě to minimálně jednou stihnout do konce kariéry. Uvidíme, jestli to klapne, jaké turnaje budeme hrát a kde přijde první vrchol sezóny.

Jak vaše komunikace probíhá?

Respektovaly jsme naše parťačky, byly jsme navíc soupeřkami v Singapuru, tak nešlo spolu jít tzv. na kafe a říct si, co se bude dít. Prostoru a času na to nebylo dost. V neděli jsme se viděly a řekly jsme si, že si napíšeme, zavoláme a budeme řešit detaily. Doufejme, že si plácneme, protože bych o to hodně stála.

Až tak, že byste se posunula na bekhendovou stranu?

Já bych tam spíš sunula jí, protože si myslím, že má lepší bekhend než forhend, ale k tomu jsem se ještě nedostaly. Viděly jsme se deset minut po zápase a jen mi gratulovala. Je těžké o tom mluvit.

Reklama