Hlavní obsah

Mečíř končí na lavičce slovenského daviscupového týmu

Bratislava

Dosud jediný nehrající kapitán slovenského daviscupového týmu Miloslav Mečíř (53) nečekaně oznámil, že z blíže nespecifikovaných zdravotních důvodů už nebude na tuto funkci kandidovat. V pondělí o tom informoval generální sekretář slovenského tenisového svazu Igor Moška.

Foto: Pavel Lebeda

Tenisová legenda Miloslav Mečíř (upřostřed) obklopen českými hráči Radkem Štěpánkem (vlevo) a Lukášem Rosolem - archivní snímek.

Článek

Podle slovenských médií jsou adepty na uvolněný post Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Marián Vajda a Ján Krošlák.

Mečíř působil u slovenského daviscupového týmu celých 24 let. Nový kapitán pro rok 2018 bude zvolen na zasedání výkonného výboru slovenského tenisového svazu, které se bude konat 24. listopadu 2017. „Milošova léčba potrvá ještě asi půl roku. Všichni mu přejeme brzké uzdravení, aby se co nejdříve mohl opět pracovat ve prospěch slovenského tenisu," řekl Moška.

Olympijský vítěz ze Soulu v roce 1988 v barvách Československa byl od rozdělení federace zatím jediným kapitánem slovenského daviscupového týmu. V roce 2005 se Slovensko pod jeho vedením probojovalo až do finále Davisova poháru. Ve finále Slovensko podlehlo doma Chorvatsku v poměru 2:3. Od roku 2006 se Slováci marně usilují o návrat do elitní skupiny Davisova poháru.

Mečíř ve své hráčské kariéře získal kromě zmíněného olympijského zlata také 11 titulů ATP. Jeho nejvyšší umístění v řebříčku bylo 4. místo, které dosáhl v roce 1988.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články