Hlavní obsah

To je rána! Česká tenistka Hradecká si kvůli kolenu nezahraje až půl roku

Deblistka Lucie Hradecká si kvůli zraněnému levému kolenu nezahraje až půl roku. Dvojnásobná olympijská medailistka má přetržený zkřížený vaz, jednu operaci má za sebou a další ji nejspíš čeká.

Foto: Sport.cz

České tenistky Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou.

Článek

"Na první operaci zjistili, že mám vaz rupnutý, tedy roztřepený z pětasedmdesáti procent. Tři čtvrtiny vazu mi dali pryč. Ještě je šance, že bych na druhou operaci nemusela, kdyby si s tím koleno samo poradilo. Ale tomu já nevěřím," uvedla letošní finalistka deblu na US Open v rozhovoru pro deník Sport.

Koleno si Hradecká zranila v kvalifikaci dvouhry ve Wu-chanu. Předčasně ukončila sezónu a nemohly s Kateřinou Siniakovou startovat na Turnaji mistryň.

Pětinásobná fedcupová vítězka uvedla, že by se ráda ještě pokusila o návrat na okruh. "Když se mi to stalo a viděla jsem, že s Kači nestihneme Turnaj mistryň, byla jsem hodně špatná. Ale teď už jsem se s tím nějak srovnala a vzala to jako další výzvu. Nikdy jsem nebyla takhle vážněji zraněná, abych se musela vracet po delší době. Tak si chci dokázat, že to zvládnu," rozhodla se dvaatřicetiletá tenistka.

Hráčka I. ČLTK získala dva grandslamové vavříny s Andreou Hlaváčkovou (Roland Garros 2011 a US Open 2013) a jeden má ze smíšené čtyřhry s Františkem Čermákem (Roland Garros 2013). Olympijské stříbro získaly s Hlaváčkovou v Londýně 2012 a loni přidala stříbro v Riu de Janeiro v mixu s Radkem Štěpánkem.

Reklama