Hlavní obsah

Finále Fed Cupu bez bývalých světových jedniček, Azarenková stále válčí o syna

Praha

Takhle si návrat na kurty rozhodně nepředstavovala. Viktoria Azarenková stále čeká na verdikt soudu ve věci opatrovnictví jejího desetiměsíčního syna Lea. Osmadvacetiletá tenistka doufala, že v těchto dnech již bude vše vyřešeno a bude s ním moci odcestovat do Běloruska, kde chtěla příští víkend pomoci svému týmu k zisku titulu ve Fed Cupu. Jenže, opak je pravdou.

Foto: Sport.cz

Viktoria Azarenková.

Článek

Rozhodnutí stále nepadlo a bývalá světová jednička musela nominaci oželet. Na Fed Cup se již několik týdnů poctivě připravovala, do Minsku by však musela odcestovat sama, a to rozhodně nechce. Osmadvacetiletá tenistka se letos v červnu po půlroční mateřské pauze vrátila na kurty. Nejprve si zahrála na turnaji na Mallorce a poté na slavném Wimbledonu. Pokaždé jí dělal doprovod i malý Leo.

V létě se ale rozešla s otcem svého syna a začala se z turnajů odhlašovat. Důvodem je nařízení soudu, že Leo nesmí opustit Kalifornii do doby, než bude o jeho péči rozhodnuto. A Azarenková bez něj pochopitelně nikam nechce jet. Dvojnásobná grandslamová vítězka stále doufala, že verdikt padne v říjnu, jak se původně očekávalo, avšak soudní bitva pokračuje dál.

„Je to velká škoda, Viktoria bohužel nemůže přijet z důvodů, které jsou všem známé,“ prohlásil kapitán Bělorusek Eduard Dubrov, který nakonec do týmu nominoval devatenáctiletou Arynu Sabalenkovou, stejně starou Věru Lapkovou, třiadvacetiletou Aliaksandru Sasnovičovou a Lidiji Morozovovou, která se specializuje na čtyřhru.

Tým Spojených států se bude muset také obejít bez svých největších hvězd. Zatímco Serena Williamsová se věnuje své dvouměsíční dcerce Alexis Olympii, její starší sestra Venus po nedávném Turnaji mistryň ukončila sezónu. I tak jsou ale Američanky favoritkami. Nominovány byly dvanáctá hráčka světa Coco Vandewegheová, letošní vítězka US Open Sloane Stephensová, Shelby Rogersová a Alison Riskeová.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová