Hlavní obsah

Federer válí i v kiltu. Legendární tenista porazil v exhibici zrzka Murrayho

Glasgow/Praha

Sranda musí být a během charitativního utkání zvlášť. V úterý se v Glasgow uskutečnil exhibiční tenisový zápas, v němž se střetl Andy Murray s Rogerem Federerem. Šestatřicetiletý Švýcar se v průběhu druhého setu oblékl do kiltu a o šest let mladší Brit si pak nasadil zrzavou paruku s typickou skotskou kostkovanou čepicí. A ovace byly obrovské.

Foto: Jane Barlow, ČTK/AP

Andy Murray s tradiční skotskou pokrývkou hlavy.

Článek

Po čtyřech měsících se vrátil na kurty Andy Murray. Třicetiletý Brit se v úterý večer představil na charitativní exhibici v Glasgow a jeho soupeřem byl devatenáctinásobný grandslamový vítěz, Roger Federer. Zápas se hrál v odlehčeném stylu a cíl pobavit diváky, byl splněn. Výtěžek z akce bude rozdělen mezi UNICEF a místní charitativní organizace pro děti.

První set vyhrál šestatřicetiletý Švýcar poměrem 6:3. V tom druhém se pak oblékl do tradičního skotského oblečení, kiltu. Trochu se rozcvičil, rozesmál jedenáct tisíc diváků, a i v netradičním oděvu pak ovládl svůj game. Druhou sadu ale nakonec prohrál 3:6. Třetí set nabídl vyrovnanější bitvu. Za stavu 7:5 pro Federera šli hráči k lavičkám.

Federer vytáhl sáček a z něj zrzavou paruku s typickou skotskou pokrývkou hlavy. Murray neváhal a nasadil si ji, to jeho spoluhráče velice rozesmálo. Když se pak zkoncentroval, dotáhl zápas do vítězného konce a Murrayho porazil 10:6. Oba hráči si exhibici užili a v dobré náladě dorazili i na tiskovou konferenci.

„Moje rada je, musíš se uzdravit,“ řekl Federer Murraymu, který nehrál od Wimbledonu kvůli problémům s kyčlí. „Tak to je. I kdyby to trvalo déle. Když se vracíte, musíte si být jistí, že jste stoprocentně fit, jinak nemůžete porážet ty nejlepší,“ vysvětloval Federer, který se letos v lednu na kurty vracel po půlroční zdravotní pauze.

„Jsem si jistý, že Andy má před sebou v tenise ještě hodně let, tak by rekonvalescenci neměl uspěchat,“ dodala světová dvojka. Zatímco Federer nyní zamíří do Londýna na Turnaj mistrů, který zde začne v neděli, Murray bude kromě tréninkových povinností plnit i ty rodičovské. Krátce před exhibicí se mu narodila druhá dcera.

„Mluvil jsem s hodně odborníky. Zákrok mi nedoporučují, za což jsem rád. Kyčel sice ještě není zcela ideální, ale vypadá to dobře,“ řekl deníku Daily Mail Murray. „Již několik dní trénuji. Někdy se cítím skvěle, jindy je to horší. Vrátím se až budu stoprocentně fit,“ ujistil trojnásobný grandslamový vítěz s tím, že doufá, že stihne začátek příští sezóny.

Reklama