Hlavní obsah

Goffin - Nadal 7:6, 6:7, 6:4Šok v Londýně! Belgičan Goffin udolal na Turnaji mistrů světovou jedničku

Aktualizováno

První hráč světového tenisového žebříčku Španěl Rafael Nadal vstoupil do Turnaje mistrů v Londýně porážkou 6:7, 7:6, 4:6 s Davidem Goffinem. Souboj letošního vítěze Roland Garros a US Open s šestadvacetiletým Belgičanem trval více než dvě a půl hodiny, v druhém setu Goffin promarnil čtyři mečboly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Goffin po boji udolal NadalaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Turnaj mistrů v Londýně: Dimitrov - Thiem

Úvodní utkání ve skupině Peta Samprase vyhrál taktéž ve třech setech bulharský tenista Grigor Dimitrov. Jeho debut na akci pro osmičku nejlepších hráčů sezóny skončil po téměř dvouapůlhodinovém boji vítězstvím 6:3, 5:7, 7:5 nad Rakušanem Dominicem Thiemem.

Goffin v prvním setu dvakrát sebral soupeři podání, ale Nadal, jenž na začátku listopadu odstoupil z turnaje Masters v Paříži kvůli bolestem v koleně, dokázal pokaždé vyrovnat. Tie-break vyhrál Belgičan 7:5 a ve čtvrtém vzájemném zápasu poprvé uhrál proti Nadalovi set.

Ve druhé sadě si Goffin vypracoval vedení 5:3 a podával na vítězství. Nadal odvrátil mečbol a ztrátu znovu smazal, ve dvanáctém gamu pak belgický tenista při vedení 40:0 promarnil další tři příležitosti zápas ukončit.

Trofej z Turnaje mistrů Nadalovi chybí

Ani to Goffina nevyvedlo z míry. Útočil dál, světové jedničce nastřílel celkem 14 es a ve třetím setu získal čtyři hry za sebou. A tentokrát už favorizovaný soupeř neměl na vyrovnání sílu.

Nadalovi zatím trofej z Turnaje mistrů ve sbírce úspěchů chybí. Levou rukou hrající rodák z Mallorky postoupil dvakrát do finále, ale ani v jednom neuspěl. Bez ohledu na londýnské výsledky má už nicméně jistotu, že počtvrté v kariéře zakončí rok v čele žebříčku.

Šestadvacetiletý Dimitrov zvládl výborně úvodní set. O dva roky mladší Rakušan Thiem, jenž na Turnaji mistrů startuje podruhé za sebou, se však ve druhé sadě výrazně zlepšil na podání a vyrovnal. Rozhodující třetí set ale nedotáhl a první utkání v roli světové čtyřky prohrál.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8 miliónů dolarů):
Dvouhra:
Skupina Peta Samprase:
Dimitrov (6-Bulh.) - Thiem (4-Rak.) 6:3, 5:7, 7:5
Goffin (7-Belg.) - Nadal (1-Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:4.
Čtyřhra:
Skupina Woodbridge a Woodfordea:
B. Bryan, M. Bryan (5-USA) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 7:5, 6:7 (3:7), 10:8,
Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) - Dodig, Granollers (7-Chorv./Šp.). 7:6 (7:2), 6:4.

Reklama