Hlavní obsah

Nadal vysoudil odškodné za nařčení z dopingu od bývalé ministryně

Paříž

Deset tisíc eur (255 000 korun) musí zaplatit bývalá francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi za nařčení z dopingu. Rozhodl o tom dnes soud v Paříži, který navíc udělil sedmdesátileté političce pokutu 500 eur (téměř 13 000 korun). Nadal požadoval v žalobě pro pomluvu od Bachelotové jako odškodné 100 000 eur s tím, že je věnuje některé charitativní organizaci.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Rafael Nadal

Článek

Bachelotová loni v březnu v televizním rozhovoru během debaty k dopingu ruské tenisové hvězdy Marie Šarapovové obvinila Nadala, že v roce 2012 dlouhou zdravotní pauzou kryl dopingový nález. "Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila ministryně z let 2007 až 2010.

"Jak můžete vidět v médiích, dnešek je šťastným den pro mne, můj tým a mé fanoušky," uvedl šestnáctinásobný grandslamový šampion v oficiálním prohlášení. "Francouzská justice rozhodla případ ve prospěch mé cti a bezúhonnosti jako sportovce. Chtěl bych poděkovat všem, kteří ve mne věřili," dodal.

Nadal, jenž kvůli častým zdravotním potížím a silovému tenisu čelil obdobnému obvinění již několikrát, neměl nikdy pozitivní dopingový test. Po prohlášení Bachelotové se za něj postavila řada sportovců i institucí v čele s národním olympijským výborem a španělskou vládou.

Reklama

Související témata: