Hlavní obsah

Srbové mají jasno. Podle těchto indicií povede Djokoviče jeho kamarád Štěpánek

Bělehrad/Praha

Jsou už dlouhá léta dobrými kamarády. Radek Štěpánek a Novak Djokovič si spolu nejen občas zatrénovali, ale přátelí se i mimo kurt. Podle srbských médií by se osmatřicetiletý Štěpánek po nedávném ukončení kariéry mohl stát Djokovičovým novým trenérem a spolu s Andrem Agassim ho dovést zpět na tenisový trůn.

Foto: Profimedia.cz

Radek Štěpánek s Novakem Djokovičem.

Článek

Radek Štěpánek před pár dny ukončil svou bohatou tenisovou kariéru. Zatímco bývalý osmý hráč světa nyní tráví romantickou dovolenou se svou bývalou manželkou, Nicole Vaidišovou, srbská média čím dál tím více spekulují o tom, kdy se stane trenérem jejich tenisové hvězdy, Novaka Djokoviče.

Podobné informace se objevily už letos v létě. Tehdy však osmatřicetiletý Štěpánek stále věřil, že se po březnové operaci bederní páteře vrátí na kurty, a tak se tyto zprávy zdály bezpředmětné. Nyní však nastala nová situace a podle Srbů vše směřuje k jejich spolupráci. Jednou z indicií má být to, že Djokovič začal Štěpánka sledovat na Instagramu, a to prý není náhoda.

Další má být vyjádření dvanáctinásobného grandslamového vítěze. Ten nedávno prohlásil, že bude mít nového kouče. „Je to bývalý hráč, který měl záviděníhodnou kariéru. Nebyl sice světovou jedničkou, ale je chytrý, vytrvalý a tenisu se vždy věnoval na sto procent. K tomu je to člověk, jehož životní hodnoty jsou v souladu s mými,“ citoval Djokoviče web tennisworldusa.org.

Novak Djokovič zahájil letošní sezónu triumfem na turnaji v Dauhá. Po překvapivém brzkém vypadnutí na Australian Open vynechal několik podniků kvůli bolavému rameni. Na kurty se vrátil na začátku března a příliš se mu nedařilo. Vše dospělo k ukončení spolupráce s týmem. Djokovič si začal hledat nového trenéra a v květnu oznámil, že ho bude koučovat legendární Andre Agassi.

Bývalý americký tenista radil Djokovičovi už na French Open a nechyběl ani na Wimbledonu. Po něm však Djokovič ukončil kvůli dlouhodobému zranění lokte sezónu. Oba poté ujistili, že jejich spolupráce bude pokračovat i příští rok. Agassi už ale předem avizoval, že s bývalou světovou jedničkou bude trávit jen několik týdnů v roce a bude s ním objíždět grandslamy.

K návratu na tenisový trůn bude tedy nejspíš zapotřebí ještě trenér na plný úvazek. A co na to Radek Štěpánek? Když oznamoval ukončení kariéry, řekl, že by u tenisu rád zůstal, kam ale budou směřovat jeho další kroky, se prý teprve rozhodne. Tak třeba to bude právě do Bělehradu, kde Djokovič po zranění před pár dny začal s tréninkem na příští sezónu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články