Hlavní obsah

Šarapovová čelí dalšímu obvinění. Indická policie ji vyšetřuje kvůli podvodu s luxusními byty

Dillí/Praha

Ruská tenistka Maria Šarapovová má další problém. Poté, co si v dubnu odpykala patnáctiměsíční trest za užívání nedovolené látky - meldonia a k nelibosti dalších hráček se vrátila na kurty, čelí dalšímu obvinění. Nyní pětinásobnou grandslamovou vítězku vyšetřuje indická policie kvůli podvodu s bytovými domy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Maria Šarapovová.

Článek

Sotva Marii Šarapovové jeden trest skončil, hrozí, že dostane další. Tentokrát však nejde o dopingovou kazu. Ruskou tenistku vyšetřuje indická policie kvůli podvodu a zločineckému spiknutí v souvislosti s projektem bytových domů. Bývalá světová jednička před pěti lety v Indii slavnostně zahájila projekt pod názvem Balet Šarapovová.

Mělo se jednat o luxusní bytový areál v Novém Dillí, jehož součástí měla být i tenisová akademie či klubovna. Dokončení bytových domů bylo naplánováno na rok 2016, avšak stavební práce byly ukončeny poté, kdy společnost Homestead Infrastructure Development vybrala od zájemců peníze.

„Jakákoliv celebrita, která podporuje nějaký projekt, se stává z technického hlediska součástí dané společnosti. Nikdo by totiž do projektu neinvestoval, kdyby nenesl jméno Šarapovové,“ uvedl na webu usatoday.com Piyush Singh, právník jednoho ze zájemců. Singh dále dodal, že cílem Šarapovové bylo podle webových stránek projektu navodit pocit, že budoucí majitelé získají něco zvláštního a odlišného od ostatních.

Třicetiletá Šarapovová se na kurty vrátila letos v dubnu po odpykání patnáctiměsíčního trestu za užití nedovolených látek. Na svém prvním turnaji ve Stuttgartu došla až do semifinále. Na French Open ani na slavný Wimbledon jí divoká karta nebyla udělena. Posledního grandslamu sezóny se už ale zúčastnila a na US Open se probojovala do osmifinále. V říjnu pak na turnaji v Tchien-ťinu vybojovala titul.

Reklama