Hlavní obsah

Do nadcházející sezóny vstupuje s novým příjmením i parťačkou. Už se těším, říká deblová hvězda

Praha

S rozšířeným příjmením a s novou parťačkou vstoupí do nadcházející sezóny Andrea Sestini Hlaváčková. Jednatřicetiletá tenistka se před pár dny vrátila z Floridy, kde byla nejen na dovolené, ale také zde trénovala ve vyhlášené akademii u Nicka Bolletieriho. „Odpočinula jsem si a s přípravou jsem zatím spokojená,“ pochvalovala si vítězka letošního Turnaje mistryň v deblu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Sestini Hlaváčková.

Článek

Ačkoliv s Timeou Babosovou vyhrála v říjnu prestižní Turnaj mistryň, jejich spolupráce skončila. A tak si musela Andrea Sestini Hlaváčková hledat opět novou partnerku. Tentokrát to ale bylo jednodušší, neboť už ke konci sezóny za ní přišla Čchan Jüng-žan, která vystupuje i pod jménem Latisha Chan, že její parťačka Martina Hingisová končí kariéru.

„Latisha mě tehdy oslovila s tím, že se rozhlíží po nové spoluhráčce, a že jí Martina Hingisová doporučila mě. Hodně mě to překvapilo,“ přiznala na čtvrteční tiskové konferenci Andrea Sestini Hlaváčková. „Dohodly jsme se, že si sedneme po konci sezóny a popovídáme si o našich představách.“ Jednatřicetiletá Češka a osmadvacetiletá Tchajwanka si nakonec ve všech názorech sedly a domluvily se na spolupráci.

Setkají se v Brisbane

Poprvé se spolu představí první lednový týden na turnaji v Brisbane, kde se 27. prosince sejdou a začnou společně trénovat. Obě tenistky hrály se svými bývalými parťačkami na forhendové straně, a tak se bude muset jedna přesunout. „Byla jsem pro, když Latisha navrhla, že půjde na bekhend. Kdyby bylo potřeba, tak jí samozřejmě pomůžu,“ vyprávěla se smíchem.

„Latisha je ale silná na obou stranách, tak věřím, že nebude potřeba,“ dodala s tím, že se už těší, až se sejdou. „Nikdy jsme spolu ještě na jedné straně nehrály. Zatím nevíme, co od toho čekat, takže jsme si ani nedávaly nějaké cíle,“ vysvětlovala. „Je ale jasné, co bychom spolu rády dokázaly. Určitě bychom chtěly vyhrát grandslam a Latisha se bude chtít udržet ve světovém žebříčku na prvním místě.“

Do nové sezóny vstoupí dvojnásobná grandslamová vítězka v deblu s ještě jednou změnou. A to u příjmení. V létě si vzala svého dlouholetého přítele Itala Fabrizia Sestiniho a nyní ji uvidíme na kurtech jako Andreu Sestini Hlaváčkovou. Byla jsem překvapená, jak je proces změny jména náročný. Manželovi by sice nevadilo, kdybych dál hrála jen pod příjmením Hlaváčková, ale vím, že jsem mu tím udělala velkou radost.“

„Když viděl, že už to na WTA změnili, posílal mi screenshoty, že je pátý na světě v deblu, a že se těší, až vyhraje nějaký velký titul,“ líčila usměvavá tenistka, kterou o víkendu čeká tenisová extraliga. V ní se představí v týmu RPM Oáza Říčany. „Loni mi extraliga pomohla v přípravě na novou sezónu. Člověk si otestuje raketu, a hlavně zápasovou nervozitu. Takže jsem za každý předsezónní ostrý zápas ráda,“ uzavřela hráčka, která se věnuje také charitě a moderování.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová