Hlavní obsah

Další tenisová hvězda se odhlásila z Australian Open. Kvůli přetrvávajícímu sporu o syna

Melbourne/Praha

Slavné Australian Open přišlo o další hvězdu. Z grandslamu se odhlásila i jeho dvojnásobná šampiónka, Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička do Melbourne sice dostala divokou kartu, avšak kvůli pokračujícímu soudu o péči syna musí svůj návrat na kurty opět odložit.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Viktoria Azarenková.

Článek

Poté, co se z Australian Open odhlásili Serena Williamsová, Světlana Kuzněcovová, Andy Murray a Kei Nišikori, přišel slavný grandslam o další hvězdu. Do Austrálie neodcestuje ani Viktoria Azarenková. Na Twitteru to oznámil ředitel turnaje, Craig Tiley, který do Melbourne osmadvacetileté Bělorusce před několika týdny udělil divokou kartu.

„Je nešťastné, že Vika letos do Austrálie nemůže přijet. Australian Open je její oblíbený turnaj a ona se už těší, že se do Melbourne vrátí příští rok,“ uvedl Tiley na sociálních sítích. Dvojnásobná grandslamová vítězka se vrátila na kurty loni v červnu, půl roku po narození syna Lea.

Zahrála si na turnaji na Mallorce a poté na slavném Wimbledonu. Po něm se ale rozešla s otcem svého syna a z dalších turnajů se odhlašovala, začal jí totiž boj o péči malého Lea. Ten, dokud nebude spor soudně vyřešen, nesmí opustit Kalifornii a Azarenková samozřejmě bez něj nikam nechce odjet.

Bývalá světová jednička se chtěla na kurty vrátit na začátku letošního roku v Aucklandu, kvůli pokračujícímu soudu se však odhlásila a nyní nebude moci využít ani divokou kartu na Australian Open, které startuje 15. ledna. Místo ní se nakonec v turnaji představí chorvatská tenistka Alja Tomljanovičová.

Reklama

Související témata: