Hlavní obsah

Plíšková - Šafářová 7:6, 7:5Český souboj vyhrála Karolína Plíšková a v dalším kole narazí na Strýcovou, postupuje i Berdych

Aktualizováno

Barbora Strýcová porazila ve 3. kole Australian Open americkou tenistku Bernardu Peraovou 6:2, 6:2 a v osmifinále se utká s Karolínou Plíškovou, která vyhrála český souboj. Rodačka z Loun ve 3. kole prvního grandslamového turnaje v sezóně zdolala po hodině a třiceti sedmi minutách Lucii Šafářovou 7:6 a 7:5. Tomáš Berdych postoupil přes Juana Martína Del Potra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po duelu s Lucií Šafářovou.Video: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Halepová vyhrála dlouhý souboj s americkou soupeřkou, Karolína Plíšková zdolala Lucii Šafářovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Překvapivé vyřazení Zvereva a Berdychův postup.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Další zápasy Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tomáš Berdych po výhře nad Del Potrem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič pokračuje na Australian Open.

Nejlepší český hráč zvládl na jedničku utkání s nebezpečným Juanem Martínem Del Potrem. Nastřílel dvacet es, Argentince porazil přesvědčivě 6:3, 6:3 a 6:2 za dvě hodiny a 16 minut a o čtvrtfinále bude hrát s Italem Fabiem Fogninim.

Berdych měl výborné nástupy do všech setů. V prvním sice o náskok 2:0 přišel, ale pak šel znovu do vedení a nerozhodil se ani diskusí s rozhodčí. Ve druhé sadě už si náskok 2:0 pohlídal a přidal další brejk. Ve třetím vedl 5:0, pak sice nevyužil čtyři mečboly, ale po pátém už se radoval z vítězství. "Byl jsem dobře připravený, držel se plánu a jsem rád, že tady teď stojím jako vítěz," řekl na kurtu a ocenil i svého soupeře Del Potra, za což si vysloužil potlesk zaplněných tribun.

Šafářová na turnaji končí

Velmi vyrovnanou podívanou přinesl první set, který svým průběhem spíše připomínal mužskou dvouhru. Hráčky si držely až do tiebreaku svůj servis, navíc gamy byly krátké, jen jednou se šlo přes shodu. Za stavu 6:6 si Plíšková nejprve pomohla tvrdým servisem, a poté povedeným forhendovým úderem, kdy zatlačila Šafářovou, jejíž bekhend skončil vedle levé postranní čáry.

Stejný průběh měla i druhá sada. Šafářová ale za stavu 5:5 přišla o svůj servis a Plíšková výhodu brejku v další hře potvrdila.

"Jsem nadšená, že jsem si udržela celý zápas servis. Podání od prvního zápasu zlepšuju, je to nejdůležitější část mé hry a je hodně důležité, že funguje. Tohle byl velmi těžký zápas. S Lucií hrajeme vždycky vyrovnaně," řekla Plíšková.

Plíškovou čeká další český duel

Dvě české hráčky proti sobě hrály v dámském singlu po čtyřech letech.

Plíšková navíc v osmifinále narazí na další krajanku Barboru Strýcovou, která porazila ve 3. kole Australian Open americkou tenistku Bernardu Peraovou 6:2, 6:2.

Turnajová dvacítka Strýcová zvládla utkání s Peraovou, která se do soutěže dostala až jako náhradnice z kvalifikace, bez problémů. Nečelila žádnému brejkbolu, soupeřce vzala v každé sadě dvakrát servis a vyhrála za hodinu a osm minut. V osmifinále Australian Open je Strýcová potřetí za sebou.

Světová jednička Rumunka Simona Halepová potřebovala k postupu tři a tři čtvrtě hodiny. V duelu s Američankou Lauren Davisovou odvrátila tři mečboly a zvítězila 4:6, 6:4 a 15:13. Rozhodující set trval dvě hodiny a 22 minut.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (19-ČR) - Del Potro (12-Arg.) 6:3, 6:3, 6:2
Ženy - dvouhra, 3. kolo:
Kar. Plíšková (6-ČR) - Šafářová (29-ČR) 7:6 (8:6), 7:5
Strýcová (20-ČR) - Peraová (USA) 6:2, 6:2
Čtyřhra, 2. kolo:
Kičenoková, Rodionová (Ukr./Austr.) - Kr. Plíšková, Vekičová (ČR/Chorv.) 1:6, 6:3, 7:6 (7:2)
Krejčíková, Siniaková (16-ČR) - Diyasová, Linetteová (Kaz./Pol.) 6:4, 6:2
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Sestini Hlaváčková, Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Pcheng Šuaj, Mirnyj (Čína/Běl.) 6:4, 6:4.
Výsledky ostatních zápasů zde

Reklama