Hlavní obsah

Už vím, jak se cítil Murray, raduje se po postupu do semifinále britské tenisové překvapení

Melbourne/Praha

Když se z Australian Open odhlašoval Andy Murray kvůli přetrvávajícím potížím s kyčlí, málokoho by napadlo, že se přesto bude Velká Británie radovat v Melbourne z velkého úspěchu. Postaral se o něj třiadvacetiletý Kyle Edmund, který po výhře nad Grigorem Dimitrovem postoupil už do semifinále.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Kyle Edmund se raduje z výhry nad Grigorem Dimitrovem.

Článek

„Je to úžasný pocit. Jsem velice šťastný,“ radoval se Kyle Edmund po překvapivém vítězství nad favorizovaným Grigorem Dimitrovem. Třiadvacetiletý Brit zdolal světovou trojku po setech 6:4, 3:6, 6:3 a 6:4 a oplatil mu tak porážku, kterou od něj utrpěl před necelými třemi týdny ve čtvrtfinále na turnaji v Brisbane.

„Grigor tady odehrál několik těžkých zápasů. Hlavně proti Nicku Kyrgiosovi předvedl skvělý výkon, takže jsem věděl, že to bude hodně obtížné. Snažil jsem se udržet nervy na uzdě,“ vysvětloval devětačtyřicátý hráč světa. „Emočně jsou takovéto zápasy natolik vypjaté, že si je během hry neumíte užít. Tak se vše snažím vychutnat po zápase.“

Edmund se díky svým skvělým výkonům postaral o jednu z největších senzací na Australian Open a navázal tak na úspěchy svého krajana, Andyho Murrayho, který se z turnaje musel odhlásit kvůli přetrvávající bolesti v kyčli. Vítěz tří grandslamů podstoupil v Melbourne operaci a nyní už z domova bedlivě sleduje zápasy.

„Wow,“ ocenil svého nástupce na twitteru Murray a spokojený Edmund byl nadšený, že si konečně zkusil, jaké to je dostat se na velkém turnaji takhle daleko. „Teď už vím, jak se v posledních letech cítil Andy Murray,“ prohlásila britská dvojka, která se už brzy může stát jedničkou. V cestě mu nyní stojí Marin Čilič a pokud se Edmundovi povede šokovat i tentokrát, přeskočí Murrayho ve světovém žebříčku. „Chci se pokusit jít ještě dál,“ nebojí se soupeře mladík, který v dětství hrál také kriket.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori