Hlavní obsah

Americká asociace podle soudu nese vinu na pádu Bouchardové

New York

Newyorský soud rozhodl, že Americká tenisová asociace (USTA) nese z větší části vinu na nehodě kanadské tenistky Eugenie Bouchardové během US Open 2015. Wimbledonská finalistka z roku 2014 žalovala pořádající organizaci newyorského grandslamu za to, že upadla na čerstvě umyté podlaze v místnosti masérů.

Foto: Issei Kato, Reuters

Eugenie Bouchardová na Australian Open.

Článek

Porota uvedla, že USTA nese 75 procent odpovědnosti za incident a zbylých 25 procent připadá na Bouchardovou. Americká asociace tak bude muset zaplatit tři čtvrtiny z částky, kterou na ní tenistka vysoudí. Její právní tým bude požadovat miliony dolarů na ušlých ziscích. Tato část procesu, jež má určit výši odškodného, začala v pátek.

Tehdy jednadvacetiletá Bouchardová postoupila v roce 2015 na US Open do osmifinále, ale kvůli otřesu mozku způsobenému pádem přišla nejen o další zápasy na turnaji, ale i o celý zbytek sezony. Od té doby se bývalá světová šestka na okruhu WTA trápí a je mimo elitní stovku žebříčku.

"Jsme velmi potěšeni, ale ne překvapeni, že porota rozhodla v náš prospěch. USTA odmítala přijmout zodpovědnost za Geniino zranění téměř dva a půl roku," uvedl právník Bouchardové Benedict Morelli. Zástupci asociace argumentovali tím, že Bouchardová měla vědět, že do místnosti nesmí jít bez maséra či jiné odpovědné osoby.

Reklama

Související témata: