Hlavní obsah

Návrat maminkám vyšel skvěle. Podle Williamsové to bylo neuvěřitelné, Azarenková se málem rozplakala

Parádně zvládly své návraty na kurty v Indian Wells dvě tenisové maminky, Serena Williamsová a Victoria Azarenková. Zatímco šestatřicetiletá Williamsová se vracela po půlroční mateřské pauze, osmadvacetiletá Azarenková nehrála téměř tři čtvrtě roku kvůli soudnímu sporu o syna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězný návrat Sereny WilliamsovéVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Azarenková - Watsonová v Indian Wells

Mnozí fanoušci se už nemohli turnaje v Indian Wells dočkat. Na kurty se totiž v kalifornském městě vrátily dvě bývalé tenisové královny. Ve čtvrtek večer se nejprve v prvním kole představila po zářijovém porodu dcerky Alexis Olympie Serena Williamsová a o něco později pak i další maminka Victoria Azarenková. Obě pak mohly slavit vítězný comeback.

Na Serenu Williamsovou čekala v úvodním kole prestižního turnaje Zarina Dijasová z Kazachstánu. Williamsová čtyřiadvacetiletou tenistku porazila ve dvou setech 7:5, 6:3 a mohla se radovat z postupu do druhého kola.  V něm se střetne s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

„Bylo to neuvěřitelné,“ prohlásila v pozápasovém rozhovoru na kurtu Williamsová. „Hrála jsem po více než roce a po porodu dcery. Teď za ní vyrazím domů, už se na ni těším. Před zápasem mi hodně chyběla, ale říkala jsem si, že je už večer a půjde spát, tak bych si s ní stejně nemohla hrát,“ prozradila vítězka třiadvaceti grandslamů. A jak se na hřišti po dlouhé době cítila? „Rozhodně to nebylo jednoduché. Už jsem proti ní (Dijasové) několikrát hrála a vždy to bylo těsné.“

„Jsem trochu zničená, ale nevadí. Teprve jsem vyrazila na cestu k návratu a snažím se předvádět to nejlepší, co je teď v mých silách. Hraju s radostí. Bez ohledu na to, co se stane, vím, že dokážu být velice silná. Nepřipouštím si tady na turnaji na sebe žádný tlak, nemám od sebe žádná přehnaná očekávání,“ uzavřela Američanka.

Radovat se z postupu do dalšího kola může i Victoria Azarenková. Osmadvacetiletá Běloruska se po narození syna Lea vrátila k tenisu loni v červnu, avšak odehrála pouze dva turnaje. Po Wimbledonu, kde skončila v osmifinále, se z turnajů začala odhlašovat. Důvodem byl soudní spor s bývalým partnerem a otcem chlapečka o jeho péči. Malý Leo nemohl opustit Kalifornii a Azarenková samozřejmě bez něho nikam nechtěla.

První fázi u soudu Azarenková vyhrála a přijala divokou kartu do Indian Wells. V úvodním kole narazila na Britku Heather Watsonovou. Bývalá světová jednička si se sedmdesátou hráčkou světa poradila ve dvou setech poměrem 6:4 a 6:2. „Bylo to těžké, zvláště ve chvílích, kdy jsem ztratila koncentraci,“ řekla v pozápasovém rozhovoru Azarenková.

„Je to docela dobrý začátek, ale musím ještě na hodně věcech zapracovat. Jsem ráda, že tady mohu být a hrát. Když jsem přicházela na kurt, málem jsem se rozplakala,“ přiznala dvojnásobná grandslamová vítězka s tím, jak moc ji dojalo přivítání fanoušků. V dalším kole na ni čeká loňská vítězka US Open Sloane Stephensová.

Reklama

Související témata: