Hlavní obsah

Jsi ruské hova.., urazil soupeř Medveděva. Tenisoví mladíci neudrželi nervy na uzdě

Po utkání si většinou tenisté u sítě podají ruce a po zabalení věcí odkráčejí do šaten. Tentokrát ale málem došlo na kurtech k pozápasové potyčce. V prvním kole se na turnaji v Miami střetli mladíci - Rus Daniil Medveděv a Řek Stefanos Tsitsipas, kteří nedokázali své nervy udržet na uzdě. „Jsi ruské hova...,“ vzkázal soupeři Tsitsipas, a konflikt byl na světě.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Stefanos Tsitsipas.

Článek

Daniil Medveděv sice prošel na Floridě do druhého kola, avšak radost z vítězství mu zkazil jeho soupeř Řek Stephanos Tsitsipas, kterého porazil po setech 2:6, 6:4 a 6:2. Devatenáctiletý Tsitsipas totiž u sítě při podání rukou svého o tři roky staršího kolegu vulgárně napadl.

„Jsi ruské hova...,“ prohlásil Tsitsipas, kterého nejspíš rozzlobilo, že Medveděv ve druhém setu odešel na sedm minut na toaletu. Medveděv zprvu na urážku nereagoval, avšak když usedl na lavičku, spustil. „Raději mlč! Stefanosi, podívej se na mě, máš nějaký problém?“ ptal se Medveděv a šel za Tsitsipasem.

Ten si balil věci a zasáhnout musel umpirový rozhodčí, který naštvaného Medveděva za soupeřem nepustil. „Během třetího setu si sám odejdeš na pět minut na záchod, pak zahraješ prasátko a ani se neomluvíš. Myslíš si, že jsi dobrej kluk?“ pokračoval Medveděv dál a pak vysvětloval rozhodčímu, co ho tak vytočilo.

„Řekl mi, že jsem ruské hova... Je tohle normální? Je jako malé dítě, které se neumí ani prát. Vím, že se někdy nechovám správně, ale nechápu, co jsem teď provedl,“ uzavřel svůj monolog Medveděv, zatímco Tsitsipas odcházel z kurtu. Ve druhém kole čeká na Medveděva další mladíček, jednadvacetiletý Němec Alexander Zverev.

Reklama