Hlavní obsah

USA - Belgie 3:0Američané jsou prvními semifinalisty Davis Cupu. Němci mají překvapivé vedení

Londýn
Aktualizováno

Tenisté Spojených států amerických postoupili jako první do semifinále Davisova poháru, po čtyřhře, kterou vyhrál pár Sock, Harrison, vedou Američané 3:0 a o postup už nemůžou přijít. Mezi nejlepší čtyři mají pak po triumfech v deblech blíže tenisté Francie, Chorvatska a Německa.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Radost německých tenistů Jana-Lennarda Struffa a Tima Puetze, kteří porazili španělský pár Feliciano López, Marc López.

Článek

Američtí tenisté splnili úlohu velkého favorita v nejkratsí možné době, a na tvrdém povrchu v hale v Nashvillu jednoznačně porazili Belgičany, kteří se museli obejít bez velké opory posledních let Davida Goffina. Rozhodující bod zajistila domácím dvojice Jack Sock, Ryan Harrison, které lépe zvládala koncovky setů a nezkušené belgické duo Sander Gille, Joran Vliegen porazila 3:1 na sety.

Největším překvapením je vedení Němců, kteří mají navrch ve Valencii v duelu se Španělskem. Druhý bod pro hosty dnes na antuce v býčí aréně získali Jan-Lennard Struff a Tim Pütz, kteří po čtyřech hodinách a 40 minutách zdolali 6:3, 6:4, 3:6, 6:7 a 7:5 domácí pár Feliciano López, Marc López.

Němci se tak přiblížili první semifinálové účasti od roku 2007, zatímco Španělům hrozí premiérová domácí porážka od roku 1999. O vyrovnání se bude v nedělní první dvouhře snažit Rafael Nadal, jenž se v atraktivním souboji týmových jedniček utká s Alexandrem Zverevem. Šestnáctinásobný grandslamový šampion se v Davis Cupu vrací k tenisu po dvouměsíční pauze a ze 24 dvouher v týmové soutěži prohrál jen při debutu v roce 2004 v Brně s Jiřím Novákem.

Ve Varaždínu poslali domácí Chorvatsko do vedení nad Kazachstánem Ivan Dodig s Nikolou Mektičem, kteří porazili 6:7, 6:4, 6:4, 6:2 dvojici Timur Chabibulin, Alexandr Nědovjesov. V Janově mají navrch obhájci trofeje Francouzi, poté co sehraný pár Nicolas Mahut, Pierre-Hugues Herbert zdolal hladce 6:4, 6:3, 6:1 domácí dvojici Fabio Fognini, Simone Bolelli.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:
Nashville: USA - Belgie 3:0
Harrison, Sock - Gille, Vliegen 5:7, 7:6 (7:1), 7:6 (7:3), 6:4.
Varaždín: Chorvatsko - Kazachstán 2:1
Dodig, Mektič - Chabibulin, Nědovjesov 6:7, 6:4, 6:4, 6:2
Janov: Itálie - Francie 1:2
Fognini, Bolelli - Herbert, Mahut 4:6, 3:6, 1:6
Valencie: Španělsko - Německo
F. López, M. López - Struff, Puetz 3:6, 4:6, 6:3, 7:6, 5:7

Reklama