Hlavní obsah

Rallye se mu málem stala osudnou. Bývalý tenista opět ošklivě havaroval

Tafí Del Valle/Praha

Ještě před pár lety byl hvězdou tenisových kurtů. Vyhrál Turnaj mistrů, v žebříčku mu patřilo třetí místo. Po ukončení úspěšné kariéry ale David Nalbandian nedokázal jen tak sedět doma a začal jezdit rallye. Jeho koníček se mu ale málem stal osudným, a to už potřetí. I tentokrát naštěstí šestatřicetiletý Argentinec vyvázl z hrozivě vypadající nehody bez zranění.

David Nalbandian znovu havaroval při rallye

 
Článek

Obrovské štěstí měl David Nalbandian o uplynulém víkendu při Rallye Tafí Del Valle. Šestatřicetiletý bývalý tenista v Argentině nezvládl jednu ze zatáček a skončil v kotrmelcích. Po hrozivě vypadající nehodě byl jeho Chevrolet Ónix MR téměř k nepoznání. Nalbandian a jeho navigátor Ignacio Prieto vyvázli jen s pohmožděninami.

„Byla to moje chyba. Když chcete bojovat o přední příčky, tak jedete na hranici možností a nesete s sebou tato rizika,“ uvedl po nevydařeném závodě Nalbandian na webu cba24n.com.ar. David Nalbandian takto těžce havaroval během své kariéry v motoristickém sportu už potřetí.

Poprvé svůj speciál rozbil v roce 2015 a i tehdy odešel po svých. Druhá vážná nehoda se mu stala na podzim roku 2016 při Rallye Copa Maxi. Nalbandian na trati v San Justo také skončil v kotrmelcích a ze zdemolovaného vozu mu museli pomáhat diváci. I tehdy měli s navigátorem štěstí, když se vše obešlo bez vážnějších zranění.

Tenisovou kariéru ukončil David Nalbandian před pěti lety kvůli problémům s ramenem. Nejcennější trofej získal v roce 2005 na Turnaji mistrů. Ve finále tehdy s fenomenálním Rogerem Federerem prohrával 0:2 na sety, zápas však senzačně otočil. Zahrál si i finále Wimbledonu a v žebříčku se vyšplhal až na třetí příčku. Proslavily ho nejen úspěchy, ale známý byl i díky svému chování, často totiž urážel rozhodčí, diváky i soupeře.

Reklama

Související témata: