Hlavní obsah

Sudí nebyla potrestána, manažera Plíškové to rozčílilo: Takhle to určitě nenecháme!

Řím/Praha

Křivda Karolíny Plíškové, kdy jí minulý týden na turnaji v Římě rozhodčí Marta Mrozinská neuznala jasný bod, budí emoce dál. Česká tenistka dostala od Ženské tenisové asociace (WTA) pokutu za výbuch vzteku, ale očekávalo se, že za chybný výrok bude potrestána i polská sudí. Avšak ta už v neděli rozhodovala zápas ve Štrasburku.

Karolína Plíšková v hektické koncovce duelu s Marií SakkariovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Karolína Plíšková obdržela v pátek od WTA pokutu za výbuch vzteku na turnaji v Římě, kde jí v druhém kole v zápase proti Řekyni Marii Sakkariové ukřivdila rozhodčí Marta Mrozinská. Šestadvacetiletá Češka ve třetím setu za stavu 5:5 při shodě zasmečovala do kurtu blízko boční lajny.

Čárová rozhodčí zahlásila aut a Mrozinská její verdikt odsouhlasila, čímž Plíškové neuznala jasný bod. Bývalá světová jednička následně utkání prohrála a poté polské sudí nepodala ruku a o její umpire navíc rozmlátila raketu. Za bouřlivé chování pak vyfasovala od WTA pokutu.

Podle slov jejího manažera Michala Hrdličky jde o šestimístnou částku v korunách a hráčka se rozhodla, že se stejnou sumu věnuje i na dobrou věc, kterou vyberou fanoušci. Očekávalo se, že potrestána bude i Mrozinská. Avšak ta už v neděli rozhodovala zápas prvního kola mezi Francouzkou Amandine Hesseovou a Američankou Danielle Collinsovou na turnaji ve Štrasburku.

To samozřejmě neuniklo ani Hrdličkovi, kterého tak WTA šokovala. „Tohle mě překvapilo a následná reakce z WTA ještě víc. Mrozinská není suspendována a ani nebude, protože prý postupovala správně. Takhle to určitě nenecháme,“ reagoval na situaci na sociálních sítích Hrdlička.

Reklama