Hlavní obsah

Kajakáři Přindiš a Hradilek doplnili Prskavce v reprezentaci ve vodním slalomu pro tuto sezonu

Praha

Stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek se po dvouleté pauze vrací do reprezentačního družstva ve vodním slalomu. Místo si ve vyrovnané nominaci kajakářů vybojoval také vicemistr světa z roku 2017 Vít Přindiš. Oba tak doplnili Jiřího Prskavce, který měl nominaci jistou díky stříbru z loňského MS. Do týmu se naopak neprobojoval předloňský mistr světa Ondřej Tunka.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Kajakář Vít Přindiš se raduje po průjezdu cílem v pražské Troji.

Článek

Hradilkovi ke kvalifikaci pomohlo mimo jiné dnešní třetí místo ve čtvrtém nominačním závodě v Praze-Troji. Ze tří započítávaných výsledků nasbíral 25 bodů, což bylo stejně jako Tunka. O zařazení do reprezentace rozhodlo až doplňkové kritérium o počtu vzájemných vítězství. Hradilek předčil Tunku ve třech ze čtyř nominačních závodů.

Nejlépe si z kajakářů bojujících o nominaci vedl Přindiš, který dnes skončil druhý za Prskavcem a potřetí získal maximální počet deseti bodů. Škrtl tak nulu za sobotní vyřazení v kvalifikaci.

Mezi kanoisty kvůli nezdarům v Troji uniklo místo v reprezentaci olympionikovi z Ria Vítězslavu Gebasovi. Po sobotním vyřazení v kvalifikaci dnes skončil ve finále až desátý a v bodování nominace před ním skončili Lukáš Rohan, Tomáš Rak a Vojtěch Heger.

Mezi kajakářkami měla už od soboty jistotu výhry v nominaci Veronika Vojtová, které tak neuškodilo ani dnešní desáté místo. V reprezentaci ji doplní dnešní vítězka Amálie Hilgertová a mistryně světa z roku 2015 Kateřina Kudějová.

Po změně kvót ze strany Mezinárodní kanoistické federace (ICF) mohou pouze tři závodníci reprezentovat nejen na mistrovství Evropy a světa, ale také při Světových pohárech. Do loňska měli například kajakáři vyjetá čtyři místa v SP.

Závody Českého poháru ve vodním slalomu v Praze:
Muži
K1:
1. Prskavec 90,94 (0 trestných sekund)
2. Přindiš -1,10 (0)
3. Hradilek (všichni USK Praha) -1,47 (0)
C1:
1. Lhota (USK Praha) 101,18 (0)
2. Rak (Dukla Brandýs n/L) -0,68 (0)
3. Rohan (USK Praha) -1,03 (2)
Ženy
K1:
1. A. Hilgertová (USK Praha) 109,47 (2)
2. Fišerová (Dukla Brandýs n/L) -0,01 (0)
3. K. Galušková (USK Praha) -0,55 (2)
C1:
1. Fišerová 113,14 (0)
2. Říhová (USK Praha) -5,70 (2)
3. Kneblová (Olomouc) -6,68 (2)

Reklama

Související témata: