Hlavní obsah

Burgery s manželem, rekordy na dosah. Kubová se veze na vlně pohody

Praha

Nalezená životní pohoda se pozitivně promítá i do sportovních výsledků. Plavkyně Simona Kubová (za svobodna Baumrtová) prožívá parádní sezonu, před měsícem se jako první český zástupce kvalifikovala na olympijské hry do Tokia a před letošním mistrovstvím světa v korejském Kwangdžu doslova sálá optimismem.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Znakařka Simona Kubová na archivním snímku.

Článek

Elitní znakařka po medailové smršti, která vrcholila v roce 2013, prošla výsledkovým útlumem, světový šampionát před dvěma lety v Budapešti pro ni byl odrazovým můstkem k restartu. K němu pomohla i harmonizace osobního života a loňská svatba s fyzioterapeutem Kryštofem Kubou.

„Po medailové éře jsem měla horší období, na které si doteď občas vzpomenu. Bylo to těžké. Nikdo ale neplave deset let v kuse tak, aby šel kontinuálně nahoru. Každý si prožije výpadek. Já jsem se díky němu vyklidnila, změnily se mi hodnoty. Hodně k tomu pomohlo zasnoubení a svatba, k tomu jsem dodělala školu a mám jistotu, že po skončení kariéry nebudu dělat popeláře," vypráví se smíchem Kubová, jež svou kvalifikaci fyzioterapeutky dál rozvíjí při doktorském studiu.

Setina od rekordu mrzela

S manželem česká závodnice tráví aktivně mimosportovní volno, nedávno například společně na kulinářském semináři odhalovali triky při přípravě burgerů. „Máme rádi aktivitu, nejsme typy, že bychom každý večer seděli na gauči u televize. Pokud nejsem úplně vyřízená z tréninku, tak se snažíme vyplnit společný čas zajímavými věcmi," líčí.

Vnitřní spokojenost se pak odráží i v bazénu, naposledy na mítinku v Ostravě Kubová z plného tréninku zaostala na znakařské stovce jen setinu za vlastním národním rekordem. „Ta setinka mě mrzí. Ale výkony mě těší, přijde mi, že bych na MS mohla atakovat osobáky na všech třech distancích," přemítá 27letá reprezentantka.

Podle svých vlastních slov Kubová cítí, že stále nedosáhla hranice svých možností. „Vím, že ještě nejsem na hraně. Cítím to tak. Je to ale samozřejmě těžké. Při závodu se musí se sejít spousta věcí a jednou z hlavních je mentální odolnost. Tady (ťuká si na hlavu) to musí klapnout. Když to tam není, tak se dá celá sezóna zahodit," dodává.

Reklama

Související témata: