Hlavní obsah

Fuksa je na SP v Poznani ve dvou finále, Dostál na kilometru

Aktualizováno

Kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa postoupili v Poznani na úvodní regatě Světového poháru v rychlostní kanoistice do sobotních finále závodů na 1000 metrů. Fuksa navíc v Polsku pojede o medaile i na neolympijské pětistovce.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kajakář Josef Dostál

Článek

Fuksa ve čtvrteční rozjížďce na kilometru nenašel přemožitele a dokonce získal v přímém souboji i skalpy hvězdných soupeřů Němce Sebastiana Brendela a Brazilce Isaquiase Dos Santose. Z dnešního semifinále ale postoupil až ze třetího místa. Předčili ho Němec Conrad-Robin Scheibner a Polák Tomasz Kaczor. V boji o poslední postupovou pozici Fuksa předstihl po posledním mezičasu Ilju Štokalova z Ruska a porazil ho o čtyři desetiny sekundy.

Odpolední rozjížďku na pětistovce Fuksa s přehledem vyhrál a na své oblíbené trati si zajistil přímou účast v nedělním finále.

Kajakář Dostál ovládl čtvrteční rozjížďku i dnešní semifinále. Poté trojnásobný olympijský medailista usedl do čtyřkajaku společně s Danielem Havlem, Jakubem Zavřelem a Jakubem Špicarem. Při prvním ostrém startu skončila posádka čtvrtá a v sobotu tak musí na olympijské pětistovce do semifinále.

Dostála napodobil semifinálovým triumfem na 500 m další kajakář Radek Šlouf. Ze třetího místa v rozjížďce prošla rovnou do boje o medaile kilometrového závodu také kajakářka Anna Kožíšková. Ve finále pětistovky se v sobotu představí i deblkanoe Filip Dvořák, Tomáš Janda. Do rozjížděk nastoupilo jen devět posádek, takže všechny měly jistou účast v boji o medaile. Češi zajeli sedmý čas.

Reklama