Hlavní obsah

Ve třiceti letech se dočkal. Kajakář Přindiš je poprvé mistrem Evropy

Aktualizováno

Kajakář Vít Přindiš vylepšil stříbrnou medaili z loňského kontinentálního šampionátu v Praze a ve francouzském Pau se stal poprvé mistrem Evropy ve vodním slalomu. Loni bronzový Jiří Prskavec skončil ve finále osmý. "Jelo se mi výborně. Jízdy byly dobré, ale to nejlepší přišlo na konec. I když jsem měl docela pomalý začátek, závěr mi vyšel a dnes jsem do toho dal všechno, co bylo v mých silách. Můj první titul v seniorské kategorii, takže je to úžasný pocit," řekl kajakář USK Praha.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Velká radost. Kajakář Vít Přindiš se stal poprvé mistrem Evropy ve vodním slalomu.

Článek
Fotogalerie

Přindiš, jenž byl v Pau před dvěma lety druhý na mistrovství světa, získal ve 30 letech první titul v individuální kategorii. Ve finále předvedl čistou jízdu a druhého Poláka Dariusze Popielu porazil o 77 setin. Třetí skončil s odstupem 1,24 sekundy domácí Francouz Quentin Burgi.

"Jelo se mi výborně. Jízdy byly dobré, ale to nejlepší přišlo na konec. I když jsem měl docela pomalý začátek, závěr mi vyšel a dnes jsem do toho dal všechno, co bylo v mých silách. Můj první titul v seniorské kategorii, takže je to úžasný pocit," řekl kajakář USK Praha.

Nejvíce se mu přiblížil vítěz semifinále jedoucí jako poslední Dariusz Popiela z Polska, ale ztratil na Přindiše 77 setin. Třetí skončil s odstupem 1,24 sekundy domácí Francouz Quentin Burgi.

Nechyboval ani olympijský medailista Prskavec, ale zajel o dvě a půl sekundy pomalejší čas než reprezentační kolega. Do finále nepostoupil zkušený Vavřinec Hradilek, který v semifinále minul předposlední branku.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Je to tam. Kajakář Vít Přindiš se stal poprvé mistrem Evropy ve vodním slalomu.

Přindiš napodobil výkon Amálie Hilgertové, jež v prestižní kategorii kajakářek získala zlato v sobotu.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Pau (Francie):
Muži:
K1:
1. Přindiš (ČR) 93,67 (0 tr. sekund)
2. Popiela (Pol.) -0,77 (0)
3. Burgi (Fr.) -1,24 (0)
8. Prskavec (ČR) -2,57 (0)

Reklama

Související témata: