Hlavní obsah

Čtyřkajak se na mistrovství světa představí bez Dostála

Čtyřnásobný mistr světa Josef Dostál nebude na srpnovém světovém šampionátu v Szegedu členem reprezentační posádky čtyřkajaku. Stejně jako na víkendovém závodě Světového poháru v Duisburgu bude o medaile a kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu 2020 bojovat vedle mezi jednotlivci a na deblkajaku společně s Radkem Šloufem. Čtyřkajak se na vrcholné akci sezony představí ve složení Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel a Jakub Zavřel.

Foto: Federation Canoe Serbian / Radovic Nebojša, ČTK

Josef Dostál během SP v Poznani.

Článek

"Na základě výsledků dosavadních soutěží a mnoha konzultací s trenéry a závodníky nominuji na mistrovství světa stejné posádky deblkajaku a čtyřkajaku, jaké jely v Duisburgu. Všichni členové posádek tak budou moci dát absolutní prioritu přípravě na svou disciplínu a navíc jsou přesvědčeni o technickém souladu v lodi," uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar v tiskové zprávě.

Trojnásobný olympijský medailista Dostál v minulosti do čtyřkajaku často usedal a získal s ním bronz na hrách v Londýně i Riu de Janeiro. Nyní se bude soustředit na singl a debl.

"Trénink na deblkajaku na kilometru je dost podobný singlu, na rozdíl od čtyřkajaku na pětistovce," uvedl Dostál s tím, že se Šloufem se mu jezdí dobře. "I když nám to na posledním Světovém poháru úplně nevyšlo, tak věřím, že na příštích závodech to bude lepší a budeme schopni bojovat o medaile a o vyjetí míst na olympijské hry," dodal šestadvacetiletý český reprezentant, který byl se svým novým parťákem v Duisburgu osmý.

Čtyřkajak Špicar, Nepraš, Havel, Zavřel skončil v Německu devátý. "Nicméně roli hrál i fakt, že od nominačních závodů měli kajakáři jen minimální prostor na přípravu a v lodi spolu seděli poprvé dva dny před závody. Teď budou mít možnost posunout výkon pilováním souhry a systematickým tréninkem na pětistovku ve čtyřkajaku," uvedl Hottmar.

Reklama

Související témata: