Hlavní obsah

Prskavec a Hilgertová museli na SP v Londýně do druhé kvalifikace

Olympijský medailista Jiří Prskavec a čerstvá mistryně Evropy Amálie Hilgertová si vybojovali účast v úvodním závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Londýně až v druhé kvalifikaci. Do víkendových semifinále postoupily ve všech čtyřech kategoriích kompletní trojice českých reprezentantů.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Jiří Prskavec při kvalifikaci na Světovém poháru v Londýně.

Článek

Vicemistr světa Prskavec je úřadujícím vítězem hodnocení SP kajakářů, ale první jízda na olympijském kanále z roku 2012 se mu nepovedla. Kvůli padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky musel do opravy, kde si počínal suverénně. Šestadvacetiletý mělnický rodák druhou kvalifikační jízdu vyhrál s náskokem 2,5 sekundy a připojil se k Vavřinci Hradilkovi a mistru Evropy Vítu Přindišovi, kteří do závodu prošli už z úvodní jízdy.

Do druhé kvalifikace musela z českých favoritů také mistryně Evropy z Pau Hilgertová, ale i jednadvacetiletá kajakářka postoupila vcelku bezpečně. Opravu zajela bezchybně, zatímco v nepovedené úvodní jízdě si připsala šest trestných sekund. Kateřina Kudějová zajela čtvrtý čas, první pokus stačil i Veronice Vojtové a kanoistovi Lukáši Rohanovi. Opravu pak zvládli Tomáš Rak i Vojtěch Heger.

V kategorii kanoistek uspěla v první jízdě Tereza Fišerová, z druhé kvalifikace ji pak následovaly Kateřina Havlíčková a Eva Říhová.

V sobotu budou o první letošní body do SP bojovat kanoisté a kajakářky, v neděli kajakáři a kanoistky.

Reklama