Hlavní obsah

Českým vodním slalomářům SP v Londýně nevychází. Finále jela jen Hilgertová

Praha

První finálový den na úvodním Světovém poháru ve vodním slalomu v Londýně české reprezentaci velký úspěch nepřinesl. Do finále se ze šesti lodí dostala jen kajakářka Amálie Hilgertová a se třemi dotyky branek v něm skončila osmá. Zvítězila domácí Mallory Franklinová, jež na nedávném mistrovství Evropy našla jedinou přemožitelku právě v Hilgertové. Mezi kanoisty triumfoval bronzový medailista z kontinentálního šampionátu v Pau Sideris Tasiadis z Německa.

Foto: Martin Hladík

Amálie Hilgertová si dojela pro osmé místo

Článek
Fotogalerie

V semifinále skončily naděje Veroniky Vojtové a Kateřiny Kudějové, které se seřadily na začátku třetí desítky pořadí, i kompletní trojice kanoistů. Lukáš Rohan na 19. místě zaostal za postupem o téměř čtyři sekundy a o účast ve finálové desítce se připravil dvěma kontakty s brankou. Tomáš Rak a Vojtěch Heger se umístili v závěru třicítky semifinalistů.

Foto: Martin Hladík

Do finále se ze šesti lodí dostala jen kajakářka Amálie Hilgertová

Hilgertová po nečekaném triumfu v Pau potřebovala v pátek v Londýně opravnou jízdu, aby se udržela v závodě. V semifinále zajela čistě a postoupila z devátého místa, v rozhodující jízdě se ale dopustila tří "šťouchů".

Franklinová pokořila hranici 100 sekund

Franklinová, jež vedle stříbra z K1 získala na ME titul mezi kanoistkami, jako jediná pokořila hranici 100 sekund. Na stupně vítězů ji doprovodily Němka Ricarda Funková a australská hvězda Jessica Foxová.

V neděli jsou v Londýně na programu semifinálové jízdy a finále kajakářů a kanoistek.

Úvodní závod SP ve vodním slalomu v Londýně:
Muži:
C1:
1. Tasiadis (Něm.) 94,63 (0 trest. sekund)
2. Burgess -0,07 (0)
3. Westley (oba Brit.) -0,44 (0),
...v semifinále 19. Rohan, 27. Rak, 28. Heger (všichni ČR).
Ženy:
K1:
1. Franklinová (Brit.) 99,42 (0),
2. Funková (Něm.) -2,44 (0),
3. J. Foxová (Austr.) -5,97 (2),
...8. A. Hilgertová -11,06 (6), v semifinále 21. Vojtová, 22. Kudějová (všechny ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.