Hlavní obsah

Seemanová opět zlepšila český rekord na 400 metrů kraul

České Budějovice

Plavkyně Barbora Seemanová po čtyřech dnech opět překonala český rekord na trati 400 m volný způsob. Na mistrovství republiky v Českých Budějovicích dnes opanovala rozplavby časem 4:11,10 minuty. Ze svého výkonu na nedělním mítinku Mare Nostrum v Barceloně ubrala rovné dvě sekundy.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Česká plavkyně Barbora Seemanová.

Článek

S trenérkou Petrou Škábovou přitom plánovaly, že by měla plavat na úrovni barcelonského času. "Opravdu jsem netušila, že se dostanu takhle hluboko pod třináct a že si ten český rekord vylepším o dvě vteřiny. Takže jsem neskutečně ráda," uvedla Seemanová v nahrávce pro média.

Cení si toho, že rekord zaplavala dopoledne. "S trenérkou jsme chtěly zkusit koncentraci směřovat na ráno, jelikož na světových soutěžích se musí plavat rychle ráno, abychom se vůbec do finále dostaly," poznamenala nejlepší česká plavkyně loňského roku.

Kolářová o devět setin pomalejší

Úvodní den šampionátu zahájila devatenáctiletá olympionička, která se specializuje na kratší tratě, vítězstvím v rozplavbách na 50 kraul v čase 25,73. Jen o devět setin pomalejší byla druhá Anna Kolářová.

Na kraulařské čtyřstovce závodnice pražského Motorletu neměla konkurenci. Druhou Martinu Elhenickou, která startovala v jiné rozplavbě, předčila téměř o 13 sekund. Finále je na programu odpoledne. Seemanová ho ale stejně jako finále padesátky neplánuje plavat naplno.

Reklama

Související témata: