Hlavní obsah

Šla do akce v Koreji jako první. Dufková byla i přes fér hodnocení zklamaná

Kwangdžu

Jako první z celkem 16členné výpravy českých plavců zasáhly do dění na mistrovství světa v korejském Kwangdžu akvabely v technickém programu jednotlivkyň i dvojic. Do víkendového finále se ale nepodívají, Alžběta Dufková skončila sedmnáctá a duet mladých debutantek Karolína Klusková, Aneta Mrázková obsadil 32. místo.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Olympionička Alžběta Dufková se na mistrovství světa v technickém programu jednotlivkyň do elitní dvanáctky nedostala.

Článek

Olympionička Dufková svou technickou sestavu plavala na skladbu Iron od všestranného umělce, který si říká Woodkid. Za svůj výkon obdržela od rozhodčích 75,8189, což na finálovou dvanáctku nestačilo. „Ohodnocení je fér, ale čekala jsem lepší umístění. Letos mi sólové sestavy poměrně šly, takže jsem trochu smutná," líčila Dufková, která má v Kwangdžu před sebou ještě dva starty – ve volných sestavách jednotlivkyň a také dvojic spolu s Vendulou Mazánkovou.

Technický program mají za sebou při své premiéře na mistrovství světa dvě české teenagerky, teprve sedmnáctiletá Karolína Klusková s o dva roky starší Anetou Mrázkovou. Velice mladé závodnice sbíraly hlavně zkušenosti, přesto nechaly za sebou třináct dalších párů. Jejich sestavu ocenili rozhodčí na 75,5514 bodů, za což patří české dvojici 32. příčka.

V obou disciplínách zatím kralují Rusky, které v technickém sólu i duetu získaly nejvyšší známky a před finále mají nejlepší výchozí pozici. V individuální kategorii vede Kolesničenková, která společně s krajankou Romašinová vládne i po polovině závodu dvojic.

Zatímco sedmička bazénových plavců (Simona Kubová, Barbora Seemanová, Barbora Závadová, Anika Apostalon, Anna Kolářová, Jan Micka a Tomáš Franta) bude až do 18. července na aklimatizačním pobytu v japonské Ósace, o tomto víkendu se v Koreji představí v obou kategoriích už i dálkoví plavci (Alena Benešová, Lenka Štěrbová, Vít Ingeduld, Matěj Kozubek).

V dějišti šampionátu ještě není ani obhájce stříbra v extrémních skocích do vody Michal Navrátil, kterého ještě čeká v libanonském Bejrútu závod série Cliff Diving, teprve pak se přesouvá do Koreje, kde má svůj závod na programu až 24. července.

Reklama

Související témata: