Hlavní obsah

Synek i Topinková jsou na MS v semifinále a ve hře o Tokio

Ottensheim/Praha
Aktualizováno

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Topinková bez problémů postoupili do semifinále mistrovství světa ve veslování a udrželi se ve hře o postup na olympijské hry v Tokiu 2020. Ve čtvrtfinále uspěl i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek. Naopak nečekaně vyhasly šance dvojky bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic, kteří se mezi trojici postupujících nedokázali probojovat.

Foto: AXA

Skifař Ondřej Synek.

Článek
Fotogalerie

Pětinásobný světový šampion Synek do semifinále postoupil z prvního místa, olympijská vítězka z Londýna Topinková z druhého a Vraštil se Šimánkem byli ve čtvrtfinále také druzí.

Všichni postup bezpečně kontrolovali, i když například Topinková zaostala za úřadující mistryní Evropy a obhájkyní zlata Sanitou Puspureovou z Irska o 15 sekund. Semifinále čeká Vraštila se Šimánkem již ve čtvrtek.

Podrazil s Helešicem o šanci přišli

Zatímco lehký dvojskif o olympijský sen stále bojuje, Podrazil s Helešicem o šanci zajistit si v Rakousku kvalifikaci do Tokia přišli. Čeští reprezentanti budou mít další možnost na vrcholné akci příštího roku v dodatečné kvalifikaci v květnu v Lucernu.

Loňští vítězové Světového poháru a sedmá posádka z minulého mistrovství světa v Plovdivu obsadili ve čtvrtfinále čtvrté místo. Od třetí příčky, která jako poslední zajišťovala pokračování v boji o olympiádu, je dělily více než dvě sekundy. V Rakousku veslaři bojují v kategorii dvojek bez kormidelníka o jedenáct míst pro Tokio.

Podle očekávání ve stejné fázi šampionátu skončily šance dvojky bez kormidelnice Anna Žabová, Lucie Žabová. Češky obsadily čtvrté místo, ale od postupové pozice je dělilo propastných 12 sekund. Do semifinále nedokázal postoupit ani Jan Cincibuch, který byl v neolympijském skifu lehkých vah čtvrtý.

Dnes bude na slepém ramenu Dunaje bojovat o udržení šancí na OH ještě dvojskif Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články