Hlavní obsah

Synek dojel ve finále poslední, o zlatu rozhodl fotofiniš

Ottensheim
Aktualizováno

Český skifař Ondřej Synek nedosáhl ve finále mistrovství světa v rakouském Ottensheimu na medaili. Ve finále bylo všech pět jeho soupeřů rychlejších, a tak obsadil stejně jako na letošním mistrovství Evropy až šesté místo. Útěchou pro něj může být jistota olympijské účasti.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Mistrovství světa ve veslování, 1. září 2019 v rakouském Ottensheimu. Skifař Ondřej Synek, který skončil šestý, děkuje divákům.

Článek
Fotogalerie

O zlatu Němce Zeidlera rozhodly pouze tři setiny, o něž v cílovém souboji předčil Dána Nielsena. Určit, kdo byl první a druhý musel fotofiniš. Třetí místo obsadil obhájce titulu Nor Borch.

Synek se poprvé od roku 2004 vrátí z velké světové akce bez medaile a pro Česko končí letošní šampionát nejhorším výsledkem v celém 21. století.

MS bez cenného kovu zažila veslařská reprezentace naposledy v roce 2002, ale tehdy měla v Seville čtyři finálové účasti a nejlepším výsledkem tehdy bylo 4. místo. V Rakousko se o maximum zasloužili v neolympijské disciplíně dvojky bez kormidelníka lehkých vah Kopáč s Hájkem.

„První pětistovku rozjeli soupeři tak rychle, že jsem s nimi sotva visel. Bylo vidět, že drží vyšší frekvenční tempo. Pokud jde o záseky, tak jsem oproti nim vesloval přece jen nízko. A když mi to pak ujelo víc, už nebyla síla a energie s tím něco udělat. Chtěl jsem samozřejmě dopadnout ve finále lépe, ale neberu to jako žádnou tragédii. Bohužel se ta moje medailová šňůra asi někde přerušit musela," prohlásil Synek bezprostředně po finálovém klání skifařů.

MS ve veslování
Skif muži
1. Ziedler (Něm.) 6:44,55
2. Nielsen (Dán.) 6:44,58
3. Borch (Nor.) 6:44,84
6. Synek (ČR) 6:47,93
Dvojskif muži
1. Liou Č'-jü, Čang-Liang (Čína) 6:05,68
2. Doyle, Byrne (Ir.) 6:06,25
3. Zietarski, Biskup (Pol.) 6:07,87
Osma muži
1. Německo (Weissenfeld, Follert, Reinhardt, Johannesen, Schneider, Jakschik, Schmidt, Ocik, korm. Sauer) 5:19,41
2. Nizozemsko 5:19,96
3. Velká Británie 5:22,35
Zdroj: ČTK

Reklama