Hlavní obsah

Skifař Synek závod Prahou s elektroautem těsně prohrál

Praha

Netradiční souboj skifaře Ondřeje Synka a elektromobilu, kdo rychleji projede Prahou, skončil těsnou porážkou elitního světového veslaře. Přibližně dvanáctikilometrovou trasu od loděnice pražské Dukly k vodáckému kanálu v Troji zvládl Synek za hodinu, vůz Škoda CITIGOe iV byl v cíli o tři minuty dříve.

Netradiční souboj veslaře Ondřeje Synka s elektromobilemVideo: Škoda Auto

 
Článek
Fotogalerie

"Bylo to super. Čekal jsem, že to bude malinko horší. Nikdy jsem nejel po řece dolů až za zdymadla. Jeli jsme brzy ráno, nemotaly se tam parníky a čluny, krásná voda," řekl Synek ČTK.

Právě kvůli volnému prostoru na Vltavě nakonec vyrazil na cestu již brzy ráno. "Už byla docela kosa, ale zahřál jsem se a zima mi nebyla. Užil jsem si to," usmíval se Synek, který původně odhadoval, že trasu pojede nejméně o půl hodiny déle.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skifař Ondřej Synek při závodu s vozem Škoda CITIGOe iV.

Na Vltavě v centru Prahy sice plavební komorou na skifu nikdy nejel, ale dobře věděl, co jej ve zdymadle čeká. "Když jsem jako malý jezdil z Brandýsa do Neratovic na závody, tak jsem přes zdymadla jezdil. V tom problém nebyl. Bylo dobré, že vše bylo připravené a čekali tam na nás," pochvaloval si Synek.

Nakonec ani nemusel nikde přenášet loď po břehu a jediným ošidnějším úsekem byl jez za zdymadlem u Karlova mostu. "Byly tam víry a docela to se mnou hodilo, pak už to ale bylo dobré," řekl Synek, jenž si stihl prohlížet i okolí řeky. "Pod Karlovým mostem je to úžasné, i kolem Úřadu vlády je krásný výhled na Kramářovu vilu. Centrum je super," řekl pětinásobný mistr světa.

V cíli byl jen o tři minuty později než elektromobil. "Kdybych to věděl, tak jsem si přitáhl," podotkl s úsměvem. "Trochu, asi deset minut, mě zbrzdily zdymadla. Na druhou stranu auto se muselo vyrovnat s nějakou zácpou. Kdyby nebyla řeka tak klikatá, bylo by to zajímavější," uvedl Synek, jenž na začátku ujel i doprovodným člunům.

Reklama

Související témata: