Hlavní obsah

Vojtová je mistryní světa v extrémním slalomu na kajaku!

Aktualizováno

Veronika Vojtová se stala v pražské Troji mistryní světa v extrémním slalomu na kajaku. Do čtyřčlenného finále soutěže, jejíž vyřazovací jízdy se jely po skončení finálového závodu Světového poháru ve vodním slalomu, postoupil i Vavřinec Hradilek. Mistr světa z roku 2017 ale v boji o medaile neprojel hned úvodní branku a skončil čtvrtý.

Foto: Ivana Roháčková

Veronika Vojtová si dojela pro světový titul v kajakkrosu.

Článek

Devětadvacetiletá Vojtová se po startu finále propadla na čtvrté místo, ale ve chvíli, kdy její tři konkurentky vlevo tvrdě bojovaly o co nejvýhodnější pozici, zvolila pravou stopu a předjela je. Vedoucí pozici pak před dotírající Ruskou Polinou Muchgalejevovou udržela až do cíle.

Před finále měla Vojtová úplně jiný plán. "Říkala jsem si, že se ve finálové jízdě musím dostat dopředu, protože jsem měla těžké soupeřky. A ony mě tam hned na startu zamkly. Čekala jsem na svůj čas, protože jsem opravdu musela vydržet s nervama, jestli to klapne, nebo ne. Holky se tam popraly a mně tam zbylo místečko, kudy jsem proklouzla, takže super," řekla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakářka Veronika Vojtová během slalomové části SP ve vodním slalomu v Praze.

Hradilkovi ve finále nevyšla úspěšná taktika z prvních tří kol, kdy v prvních metrech po startu silnými záběry ujel soupeřům. Tentokrát se dostal do tlačenice a nedokázal správně projet první branku. Okamžitě byl proto bez šance na další medaili z disciplíny na plastových kajacích.

Vít Přindiš vypadl v semifinále. Bronzová medailistka z předloňského MS Amálie Hilgertová ztroskotala hned v první jízdě, kterou bylo pro ženy čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: