Hlavní obsah

Veslařka Součková dostala za záchranu životů evropskou cenu

Budapešť

Veslařská trenérka Martina Součková obdržela evropskou cenu fair play. Bývalá reprezentantka a bronzová medailistka z mistrovství světa do 23 let loni v červnu zachránila život dvěma vyznavačům geocachingu, které v pražském podzemí spláchla do Vltavy přívalová vlna.

Foto: Sport.cz

Veslařská trenérka Martina Součková obdržela evropskou cenu fair pla

Článek

Součková už za svůj odvážný čin převzala hlavní cenu Českého klubu fair play. Ve čtvrtek v Budapešti ocenilo trenérku mladých veslařů Slavie Praha také Evropské hnutí fair play, které jí udělilo diplom.

Vzedmutý proud odnesl při loňských Primátorkách do Vltavy čtyři hledače "kešek", dva z nich řádění živlů nepřežili. Součkové se spolu se členy posádky projíždějícího parníku podařilo další dva vytáhnout z vody a odvézt na břeh.

"Strhla se velká bouřka. Ve výpusti, kde obvykle teče jen potůček, se valila voda. Ti dva, kteří přežili, měli obrovské štěstí. Nebylo vůbec snadné je z vody vytáhnout," řekla před časem novinářům Součková.

Navázala na Brücknera

Hlavní evropskou cenu obdržel slovenský triatlonista Michal Buček, který při závodě zachránil tonoucího soupeře. Oceněn byl například i norský biatlonista Johannes Thingnes Bö, jenž po závodě SP informoval rozhodčí, že omylem vystřelil jen čtyři rány místo pěti. Sám se tak vzdal čtvrtého místa a prémie v přepočtu 180 000 korun.

Součková na seznamu laureátů evropských cen navázala na fotbalového trenéra Karla Brücknera. Tomu hnutí udělilo cenu s podtitulem Spirit of Fair Play před rokem.

Reklama