Hlavní obsah

Kajakářka Kudějová dojela ve finále čtvrtá. Kanoisté skončili v semifinále

Seu d'Urgell (Španělsko)
Aktualizováno

Na mistrovství světa ve vodním slalomu v Seu d'Urgell dnes jeli o medaile kajakářky a kanoisté. V semifinále obou kategorií se představila vždy kompletní trojice českých reprezentantů. Kanoisté se do finále nedostali, Kateřina Kudějová skončila ve finále na bramborové pozici.

Foto: Martin Hladík, ČTK

Česká závodnice Kateřina Kudějová v kvalifikaci MS.

Článek

Čtvrteční kvalifikaci úspěšně zvládli Tomáš Rak, Lukáš Rohan a Vojtěch Heger. Ani jednomu se však postoupit do finále nepodařilo. Díky 13. místu Vojtěcha Hegera ale mají jisté místo na OH.

"Na mistrovství jsem jel s tím, že si to chci užít, získat zkušenosti a snažit se vyjet (olympijské) místo. I když jsem si myslel, že o něj pojede Lukáš (Rohan) s Tomášem (Rakem). Jsem rád, že jsem ho vyjel a uvidí se příští rok, kdo na olympiádu pojede," řekl Heger, kterému se povedlo skončit do jedenácté příčky redukovaného pořadí.

Foto: Martin Hladík/kanoe.cz

Vojtěch Heger na mistrovství světa ve vodním slalomu ve Španělsku.

Dojmy z dnešních závodů napravila Kudějová

V závodě kajakářek se představily Kateřina Kudějová, Amálie Hilgertová a Veronika Vojtová. První jmenovaná si vyjela postup do finále druhým místem a bude tak moc zaútočit na další titul mistryně světa. Hilgertová a Vojtová své jízdy nezvládly.

Mistryně světa z roku 2015 s tratí bojovala statečně, ale nakonec obsadila nepopulární čtvrté místo, i tak to považuje za úspěch.

Foto: Martin Hladík/kanoe.cz

Veronika Kudějová na mistrovství světa ve vodním slalomu ve Španělsku.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):
Muži:
C1: 1. Joly (Fr.) 90,84 (0 trest. sekund), 2. Elosegi (Šp.) -0,51 (0), 3. Božič (Slovin.) -1,08 (2), ...v semifinále 13. V. Heger, 20. Rak, 26. Rohan (všichni ČR).
Ženy:
K1: 1. Terčeljová (Slovin.) 94,27 (0), 2. Foxová (Austr.) -0,42 (0), 3. Jonesová (N. Zél.) -0,50 (0), 4. Kudějová -1,49 (0), ...v semifinále 15. A. Hilgertová, 26. Vojtová (všechny ČR).

Reklama