Hlavní obsah

České plavkyně pomohly Tridentu na úvod ISL k třetímu místu

Indianapolis/Praha

České plavkyně Simona Kubová a Anika Apostalonová pomohly na úvodním mítinku nové soutěže International Swimming League (ISL) týmu DC Trident k třetímu místu. V krátkém bazénu v Indianapolisu vyhráli plavci z celku Energy Standard, druzí skončili Cali Condors.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Česká plavkyně Simona Kubová.

Článek

Znakařka Kubová byla v sobotu druhá na padesátce, ale v neděli už další medailové umístění nepřidala. Na stovce doplavala šestá a polohové štafetě Tridentu pomohla ke čtvrtému místu. Apostalonová dohmátla šestá na kraulové stovce a se smíšenou štafetou byla pátá.

V individuálním pořadí, které zohledňuje přínos pro tým, skončily obě české zástupkyně v třetí desítce. Kubová vybojovala Tridentu 14,5 bodu, Apostalonová 11. Nejlepší byli Sarah Sjöströmová z Energy (55,5) a její týmový kolega Chad le Clos (43).

ISL má atraktivním formátem a účastí elitních závodníků přitáhnout k plavání další fanoušky. Startuje v ní osm celků, čtyři evropské a čtyři americké. V každé disciplíně plavou za tým dva závodníci nebo dvě štafety.

Foto: Sport.cz

Členky týmu DC Trident (zleva) Katie Ledecká, Simona Kubová a Anika Apostalon.

Každého z šesti základních kol ISL se zúčastní čtyři týmy, další mítink je na programu o tomto víkendu v Neapoli. Liga vyvrcholí za účasti dvou nejlepších evropských a amerických klubů 20. a 21. prosince v Las Vegas.

Reklama

Související témata: