Hlavní obsah

Plavec Kozubek nemůže obhájit triumf v Evropském poháru

Nyon

Matěj Kozubek přišel o šanci obhájit triumf v Evropském poháru dálkových plavců, který loni vyhrál jako první Čech. Zbývající závody seriálu totiž dnes evropská federace LEN kvůli pandemii koronaviru zrušila.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Matěj Kozubek na archivním snímku z MS v korejském Kwangdžu v roce 2019.

Článek

Úvodní podnik Evropského poháru se na začátku března konal v Ejlatu v Izraeli, ale Kozubek i další plavci tam kvůli počínající pandemii chyběli. A o další starty třiadvacetiletý Čech a čtvrtý muž pětikilometrového závodu na loňském mistrovství světa přišel také.

"Nevím jak pro ostatní, ale pro mě se vůbec nic nemění. Český pohár v dálkovém plavání by se měl nějak uskutečnit, rakouský pohár bude od července také a zatím nebyly zrušeny ani všechny závody Světového poháru a ultramaratony. A olympijská kvalifikace příští rok v květnu je už za chvíli, tak je potřeba pořádně makat," uvedl Kozubek v tiskové zprávě svazu.

Federace LEN dnes zároveň zrušila letní mistrovství Evropy juniorů, které se mělo konat ve skotském Aberdeenu. Již dříve maďarský svaz odložil na příští rok evropský šampionát dospělých v Budapešti.

Reklama