Hlavní obsah

Kráska se svlékla pro Playboy. S nahotou nemám problém, jsem šťastná, směje se

Šestadvacetiletá kráska má na triku rekordy a zlaté medaile, teď se navíc ukáže fanouškům v rouše Evině. Hvězda paralympijských her Elena Krawzowová se svlékla pro prestižní pánský magazín Playboy! Plavkyně, která ve vodě sbírá jeden úspěch za druhým, se dokonce v německém vydání dostala na titulní stránku. „S nahotou nemám problém. Jsem šťastná," přiznává s tím, že nečekala, že by mohla podobnou nabídku někdy dostat.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda paralympijských her Elena Krawzowová se svlékla pro prestižní pánský magazín Playboy!

Článek

Je opravdovou hvězdou v oblasti zdravotně postižených sportovců. Je mistryní světa, držitelkou světových rekordů, má stříbrnou medaili z paralympiády. Teď si do sbírky úspěchů přidá mladá dáma, která má jen tři procenta zraku, i jeden mimosportovní.

Když jí bylo sedm let, žila v Kazachstánu a pomalu se jí začal horšit zrak. Odjela proto s rodiči do Ruska, kde si vyslechla zdrcující diagnózu: trpí Stargardtovou chorobou. „V sedmi letech si poprvé všimli, že si často mnu oči. Zrak se mi kousek po kousku zhoršoval," vzpomíná Krawzowová v povídání pro Playboy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Ja, es ist wahr!⁣ ⁣ Ich bin die erste Paralympicssportlerin auf dem Playboy Cover 😇⁣ ⁣ Diese Möglichkeit konnte ich nicht ausschlagen und bin sehr dankbar für die Anfrage vom @playboygermany 🐰⁣ ⁣ Mit dem Shooting möchte ich ein Zeichen setzen, für mehr Toleranz in der Gesellschaft. Dafür, dass auch Menschen mit einer Behinderung alles schaffen können und sich nicht verstecken, auch wenn man nicht so ist wie die meisten, denn nicht jede Behinderung sieht man auf der ersten Blick.Vielfalt gehört zur Gesellschaft und Toleranz bringt uns alle weiter. Nun ja, jetzt bin ich also im Playboy 😁⁣ ⁣ Die zwei Tage Shooting, die ich erleben durfte, waren großartig. Ich habe es mir schon immer gewünscht mal einen Tag als Profimodel zu erleben und das habe ich getan, es hat mir viel Spaß gemacht 📷⁣ ⁣ Es sind sehr viele wunderschöne ästhetische Bilder entstanden. Ihr könnt euch gerne die Zeitung ab morgen online oder im Zeitschriftenladen kaufen und die wundervolle Arbeit ansehen 💕⁣ ⁣ Jetzt lüfte ich das Geheimnis, morgen geht’s führ mich nach München zur Playmate Wiesen Party 😃⁣ ⁣ Ich bin sehr gespannt was auf mich zu kommt und freue mich sehr auf den Abend. Ich werde euch natürlich so gut es geht davon berichten, damit ihr auch einen kleinen Einblick bekommen könnt.⁣ ⁣ 📸: Sacha Höchstetter für PLAYBOY Oktober 2020 #playboygermany #alleswasmännerlieben #teamkrawzow #playboy #berlin #cover #playboycover #schwimmen #swimming #paraswimming #paraathlete #paraswimmer #visualimpairment #sehbehinderung #lebenmitbehinderung #toleranz #gesellschaft #berlingirl #werbung #ad

Příspěvek sdílený Elena Krawzow (@elena_krawzow),Zář 8, 2020 v 11:01 PDT

V roce 2005 se pak s rodinou přesunula z Moskvy do bavorského Bambergu, kde začala psát novou životní kapitolu. Postupnou ztrátu zraku se zastavit nepodařilo, momentálně je téměř slepá, zbývají jí pouhá tři procenta zraku. „Nevidím nic uprostřed svého zorného pole, vidím pouze objekty na vnější hraně. Uprostřed však nemám černou skvrnu, jen se obraz slévá dohromady," popisuje úspěšná sportovkyně.

„Pokud přede mnou stojí například tři lidé, je možné, že vidím jen ty dva, kteří jsou na krajích. Když se pak podívám doprava nebo doleva, vidím také prostřední osobu. Když si chci udělat celkový obrázek, musím se podívat z různých úhlů pohledu," dodává.

Její zdravotní postižení jí ale nikterak nebrání v tom, aby byla úspěšná v plaveckém bazénu. Na paralympiádě v Londýně v roce 2012 získala stříbrnou medaili na 100 metrů prsa a hned v dalším roce získala zlato na světovém šampionátu ve stejné disciplíně. V současné době drží čtyři světové rekordy, žádná zrakově postižená osoba na světě nebyla nikdy tak rychlá jako Krawzowová.

V letošním roce by mohla dokonce startovat na německém šampionátu pro plavce bez postižení. Zaplavala čas 1:13,75 minuty, který je zhruba o jeden a půl sekundy rychlejší, než byl kvalifikační limit. Další cílem mladé dámy je zisk zlaté medaile pro Německo na paralympiádě 2021.

Popularitu mladé dámy teď jistě zvýší to, že nafotila odvážné snímky pro pánský magazín Playboy. Plavkyně byla už ze samotné nabídky nadšená. „V podstatě jsem velmi extrovertní člověk a nemám problém s nahotou. Fotografie jsou vždy velmi estetické a myslím si, že je skvělé ukázat se v celé kráse. Ale nikdy jsem si nemyslela, že bych se někdy měla takové nabídky dočkat já sama. Když mě oslovili, byla jsem velmi šťastná," dodává plavkyně.

Reklama

Související témata: