Hlavní obsah

Pechanová má na ME v dálkovém plavání druhou medaili

EJLAT

Jana Pechanová obsadila na mistrovství Evropy v izraelském Ejlatu v dálkovém plavání třetí místo v závodě na 25 km. Česká reprezentantka tak navázala na sobotní úspěch z časovky na pět kilometrů, v níž získala stříbro.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jana Pechanová s maminkou

Článek

Od druhé Španělky Margarity Dominguezové třicetiletou Pechanovou dnes dělila vteřina a půl. Na vítěznou Alice Frankovou z Itálie ztratila 20,6 sekund. Druhá česká reprezentantka na startu Silvie Rybářová doplavala s mankem téměř minuty a půl na osmém místě.

Závod mužů vyhrál Belgičan Brian Ryckeman, český plavec Rostislav Vítek na sedmém místě zaostal o čtyři minuty. Jan Pomšmourný obsadil se ztrátou šesti minut a 39 vteřin 14. příčku.

Pechanová v Ejlatu ukončila pětileté čekání na medaili z velkého šampionátu. V roce 2006 byla bronzová na ME na Balatonu na pětce i desítce, předtím byla třetí i v roce 2000 na kratší z obou tratí. Ve sbírce má i světová stříbra z pětky (2003) i desítky (2004).

ME v dálkovém plavání v Ejlatu (Izrael):
Ženy - 25 km: 1. Franková (It.) 5:26:23,6, 2. Dominguezová (Šp.) -19,1, 3. Pechanová -20,6, ...8. Rybářová (obě ČR) -1:28,1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články