Hlavní obsah

Plavecký šampion Keller kvůli útoku na Kapitol nesmí do Washingtonu

Olympijský vítěz v plavání Klete Keller, kterého policie zadržela kvůli účasti při násilném protestu v Kapitolu, byl propuštěn z vazby. Soud mu ale nařídil, že se do inaugurace nového prezidenta Joea Bidena musí vyhýbat Washingtonu. O případném dalším postihu bude ještě jednat.

Foto: Thomas Kienzle, ČTK/AP

Olympijský vítěz v plavání Klete Keller byl propuštěn z vazby.

Článek

Člena zlatých amerických štafet na 4x200 metrů volný způsob z Atén 2004 a Pekingu 2008 na fotografiích z místa incidentu identifikovalo nejméně dvanáct lidí. Příznivci současného prezidenta Donalda Trumpa v minulém týdnu vtrhli do Kapitolu. Dav několika stovek lidí se dostal přes bezpečnostní zábrany a po potyčkách s ochrankou a policií někteří pronikli až do zasedacích sálů. Nepokoje si vyžádaly pět mrtvých.

Keller, jenž protestoval v bundě amerického olympijského týmu, skončil kvůli tomu za mřížemi. Z vazby by propuštěn bez kauce, ale nesmí do 21. ledna navštívit Washington. Pak tam má povoleno přijet jen na schůzky s právníky a soudní jednání. Keller, který žije v Coloradu, musí také žádat o povolení návštěv svých dětí v Severní Karolíně.

Reklama

Související témata: