Hlavní obsah

Nové jméno, loď i nepříjemná zkušenost. Teď chce Topinková Knapková zpět na stupně

Praha

Po tolika novinkách při Světovém poháru ve Varese netoužila. Jela na nové lodi, poprvé závodila pod novým jménem, po svatbě už jako Mirka Topinková Knapková. A premiérově také zažila, jaké je to jet pouze finále C. Na víkendovém mistrovství Evropy v německém Brandenburgu si olympijská vítězka na skifu chce při obhajobě zlata spravit chuť.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skifařka Mirka Topinková Knapková.

Článek

Čemu přičítáte nepovedený vstup do sezóny?

Moc tomu nerozumím, myslela jsem, že jsem na tom dobře. Ale nevyšla mi tam jen opravná jízda, v rozjížďce jsem měla druhý nejrychlejší čas ze všech. Samozřejmě jsem z toho šťastná nebyla, bylo zvláštní jet finále C. Aspoň jsem měla volnou neděli… Vždycky jsem byla ta poslední, na níž se čekalo, než se sbalí lodě, teď jsem naopak já čekala na ostatní. (úsměv)

Jak důležité pro vás bude z tohoto pohledu mistrovství Evropy?

Je to důležitý závod, i když ne nejdůležitější v sezóně. Sejde se tam špička, překvapivě se vrátila na skif i moje dlouholetá běloruská soupeřka Karstenová, která bude i skoro ve čtyřiačtyřiceti jedna z největších favoritek. Ráda bych zaútočila na jednu z medailí.

Je olympijská sezóna, naznačila jste, že pro vás asi poslední. Dřete v tréninku o to víc?

Už jsem zkušená, samozřejmě mě to žene pořád trénovat, na druhou stranu cítím, že se musím krotit, aby příprava byla efektivní a nestalo se jako v zimě, že bych nebyla schopná odjet trénink. Letos trénuju s kluky z lehkých vah, je nás asi třináct. Každý trénink je malý závod.

Takže vás musí trenér spíš mírnit?

Vůbec mě nemírní! Vytváří si takové tabulky, aby nás mohl porovnávat, a podle toho určí, kdo je nejlepší v naší skupině.

Když soupeřky ve Varese viděly vaše nové příjmení, gratulovaly vám ke svatbě?

Některé gratulovaly, jiné to ani nezaznamenaly. Dánka se ptala, jestli mám přítele, já říkala, že jsem vdaná, tak se divila. Nevím, jestli ani nečte výsledky, nebo čte jinou stránku. (úsměv)

Reklama