Hlavní obsah

Dramatická olympijská tajenka. Bude mistr Evropy naštvaný?

Praha

V Liptovském Mikuláši se v pátek začíná bojovat o evropské medaile ve vodním slalomu, ale pro trio českých kajakářů nebudou kontinentální tituly tím nejcennějším artiklem. Domácí nominační bitva v parádní české kategorii vyvrcholí až při posledním závodě.

Foto: Jan Kasl/Red Bull Media House

Zleva Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek na prohlídce trati v Liptovském Mikuláši. Pojede do Ria jeden ze svěřenců Miloslava Říhy (vpravo), nebo Jiří Prskavec.

Článek

Kajakářka Kateřina Kudějová, singlkanoista Vítězslav Gebas i deblkanoe Jonáš Kašpar, Marek Šindler už na Slovensko vyrazili v pozici jistých olympioniků. Doplnit je chtějí stříbrný z her v Londýně Vavřinec Hradilek, úřadující mistr světa Jiří Prskavec a předloňský mistr Evropy Vít Přindiš. Dva z nich se ze Slovenska vrátí smutní…

Rozuzlení může přijít už před finále

„Může se stát, že mistr Evropy bude naštvaný ze zlata,“ ví Hradilek. K této kuriózní situaci může dojít, pokud by titul získal on a Přindiš prohrál s Prskavcem, jenž by pak jel do Ria.

Ideálním je pro trio Čechů scénář, kdy se bude o olympiádě rozhodovat v sobotním finále. „Ale pamatuju, jak o Londýn bojovali Slováci Beňuš s Martikánem. Oba měli neskutečnou formu a Martikán si to pak těsně vyjel, když oba vypadli v semifinále,“ připomíná Hradilek.

Co potřebují k Riu
Vavřinec Hradilek (29)
Být nejlepší z Čechů a zároveň, aby Prskavec skončil až za Přindišem.
Jiří Prskavec (22)
Stačí mu porazit Přindiše, prohra s Hradilkem by nevadila.
Vít Přindiš (27)
Pokud bude nejlepší z Čechů, na olympiádu jede on.

Reklama