Hlavní obsah

Z kvalifikace SP v Troji postoupily všechny české lodě

Aktualizováno

Všechny české lodě postoupily do semifinále závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Opravnou jízdu museli v Troji jet pouze kanoisté Lukáš Rohan a Martina Satková. Nejvíce se dařilo deblkanoistům Ondřeji Karlovskému s Jakubem Jáněm, kteří obsadili druhé místo, na pomyslné stupně vítězů se dostala ještě třetí kajakářka Kateřina Kudějová a na stejné pozici kanoista Tomáš Rak.

Foto: Jan Luxík, kanoe.cz

Jiří Prskavec během kvalifikační jízdy při SP v Praze-Troji.

Článek
Fotogalerie

Sílu ukázali čeští kajakáři. Vavřinec Hradilek byl čtvrtý, bronzový olympijský medailista z Ria Jiří Prskavec šestý, Vít Přindiš osmý a Ondřej Tunka jedenáctý. Kvalifikaci si shodně pochvalovali.

"S tím, co mám natrénováno, to nebylo špatné," uznal Hradilek, který na nejrychlejšího Němce Sebastiana Schuberta ztratil 2,40 sekundy. "Nahoře jsem měl sice jeden problém, byl jsem tam hodně natěsno, ale zvládl jsem to. Užil jsem si to, v Troji to je vždycky super," pochválil atmosféru.

Prskavec po olympiádě moc netrénoval a před pražským závodem uvedl, že neví, jak jízdu zvládne. "Před závodem se mi jezdilo výborně, ale nezkusil jsem si ani jednou celou trať, takže jsem nevěděl, co ruce udělají, až budu tak ve dvou třetinách. Bolelo to dost, ale i tak to dobře dopadlo. Trať jsem jel čistě a jsem s tím spokojený," řekl Prskavec.

Přindiš patří mezi hlavní pořadatele závodu a nad jeho výkonností rovněž visel otazník, neboť se aktivně podílel i na organizaci olympijského parku na Lipně. "Ale jsem spokojený. Na jízdu se mi podařilo dobře soustředit i přes to, co všechno tady děláme. Jsem rád, dneska mám konečně trochu klid a mohl jsem si odpočinout. Každopádně se pokusím ještě víc nabrat síly na zítřek, který bude dost dlouhý," uvedl.

Karlovský s Jáněm zaostali jen 33 setin sekundy za slovenskými bratranci Škantárovými. Čeští olympionici Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem byl pátí, z dvanácté pozice postoupili z kvalifikace Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

Za Kudějovou byla pátá Karolína Galušková, jen jednou jela také čtrnáctá Štěpánka Hilgertová. Z první jízdy postoupil do semifinále také jedenáctý kanoista Vítězslav Gebas, čtvrtý muž z Ria. Mezi kanoistkami byla osmá Monika Jančová a třináctá Kateřina Hošková.

Reklama