Hlavní obsah

Deblíři Karlovský, Jáně si vyjeli na domácí půdě bronz! Kajakářkám se nedařilo

Praha
Aktualizováno

Finále kajakářek se českým reprezentantkám na kanále v Tróji nepovedlo. Nejlepší z nich Veronika Vojtová skončila čtvrtá. Šestá byla Kateřina Kudějová a desátá Karolína Galušková. Z vítězství se i přes čtyři šťouchy radovala Němka Ricarda Funková. Prvenství ze čtvrtého podniku SP si mezi deblkanoisty zajistili slovenští bratranci Škantárové. Čest českých lodí zachraňovali třetí Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm. Až šestí skončili vítězové semifinále Tomáš Koplík, Jakub Vrzáň.

Foto: Jan Luxík/kanoe.cz

Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně se na kanále v Troji radují ze třetího místa v závodu Světového poháru.

Článek

Deblkanoe Tomáš Koplík, Jakub Vrzáň ovládla semifinálové jízdy a do souboje o medaile vyjížděli jako poslední. Nicméně tři kontakty s brankami je vyřadily z bojů o první tři místa. Nakonec obsadili šestou pozici. Bronzový kov si na domácí půdě vyjeli Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm. Zkušené duo sice zaznamenalo dva šťouchy, ale o jednu desetinu sekundy uhájilo třetí místo před Francouzy.

Letošní dominanci v této disciplíně prokázali slovenští brantranci Škantárové. Olympijští vítězové zajeli čistou jízdu a s velkým náskokem zvítězili před druhými Němci Behlingem s Beckerem.

Z finálové desítky jako první z českých reprezentantek odstartovala Veronika Vojtová. Šestadvacetiletá vodní slalomářka jako jediná z Češek zajela čistou jízdu, ale její čas stačil na konečné čtvrté místo. Po ní se v trojském kanále představila mistryně světa z loňského roku Kateřina Kudějová. Jí se stala osudná velká chyba na bráně č. 13, kterou příliš podjela a musela se do ní vracet, čímž ztratila hodně času. Navíc si brnkla hned o první bránu a v cíli obsadila šestou pozici.

Jako poslední z českého tria vyjela jednadvacetiletá Karolína Galušková, které se finálová jízda nepovedla. Do jedné z bran se vůbec nevešla a navíc přidala dalších pět šťouchů a skončila s velkým odstupem poslední desátá.

Zlato slavila Němka Ricarda Funková.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze - finále:
Muži:
C2:
1. L. Škantár, P. Škantár (SR) 108,29 (0 tr. sekund),
2. Behling, Becker (Něm.) -2,66 (2),
3. Karlovský, Jáně -5,53 (4),
...6. Koplík, Vrzáň -12,42 (6),
14. Kašpar, Šindler (všichni ČR) vyřazeni v semifinále.
Ženy:
K1:
1. Funková (Něm.) 108,59 (6),
2. Satilaová (Braz.) -2,16 (4),
3. Terčeljová (Slovin.) -2,78 (6),
4. Vojtová -3,72 (0),
...6. Kudějová -8,29 (4),
10. Galušková -65,92 (62),
27. Š. Hilgertová (všechny ČR) vyřazena v semifinále.

Reklama

Související témata: