Hlavní obsah

Brambor už bylo dost i na salát, řekli si. Karlovský a Jáně si s husí kůží dojeli pro bronz

Praha

Jezdit tak všechny závody Světového poháru v Troji. To si vedle českých kajakářů může říkat i posádka deblkanoe Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Dvakrát stála na stupních vítězů a vždy na domácím kanále.

Foto: Jan Luxík/kanoe.cz

Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně na kanále v Troji.

Článek

Po loňském bronzu uhájili o desetinu třetí pozici i letos. „My už byli asi pětkrát čtvrtí, brambor máme dost i na dobrý salát, ale bronzy jsou hezčí,“ usmíval se Karlovský.

Těžký návrat z dovolené

Souboj o olympijskou místenku prohráli s tréninkovými kolegy Jonášem Kašparem a Markem Šindlerem, najít motivaci pro domácí závod SP ale nebyl problém. „Po posledních závodech jsme si dali tři týdny pauzu, byli v zahraničí a na vodu moc nemysleli. Návrat po dovolené byl těžký, ale dostali jsme se do toho,“ hlásil s úlevou Jáně.

Ve finálové jízdě jim další příval energie dodali diváci. „Kolem jedenácté branky přišla taková nálož křiku od fanoušků, naběhla mi husí kůže a říkal jsem si, že se do toho musíme ještě víc opřít,“ líčil Karlovský cestu za jedinou českou medailí v nedělním programu.

Karlovského s Jáněm mohli ze stupňů vítězů vytěsnit ještě vítězové semifinále Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň, jenže stejně jako vloni jim útok ze stejné pozice nevyšel a skončili šestí. „Ale my klukům přáli, aby zajeli hezkou jízdu, žádný bratrovražedný souboj mezi námi není,“ ujišťoval Jáně.

Reklama