Hlavní obsah

Na horské dráze k titulu nejlepšího plavce roku. Závadová nevěřila, sama přála Mickovi

Praha
Aktualizováno

S výrazem nehraného překvapení ve tváři přebírala včera na pražské Občanské plovárně z rukou bývalého úspěšného reprezentanta Květoslava Svobody ocenění pro nejlepšího českého plavce loňského roku polohovkářka Barbora Závadová. V těsném souboji porazila kraulaře Jana Micku o pouhých šest bodů a ve svazové anketě triumfovala potřetí v řadě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Polohovkářka Barbora Závadová s trofejí pro nejlepšího plavce uplynulé sezóny.

Článek

„Je to pro mě velké překvapení, Mícovi jsem vítězství moc přála. Měl neuvěřitelný rok, prosadil se mezi dospělými, teď trénuje v Itálii s nejlepším týmem," ocenila brzy čtyřiadvacetiletá Závadová svého o dva roky mladšího reprezentačního kolegu, jemuž na evropském šampionátu v Londýně těsně unikla medaile v závodu na 800 metrů a na patnáctistovce jako první český závodník plaval pod 15 minut.

Závadová v britské metropoli skončila sedmá v dlouhé polohovce a po nepovedené olympiádě v brazilském Rio de Janeiru obsadila stejnou pozici v závodu na 400 metrů i na prosincovém mistrovství světa v krátkém bazénu v kanadském Windsoru. To už se připravovala pod vedením Itala Bossiniho, jenž po Riu převzal tréninkovou skupinu na pražském Strahově.

„Byl to zajímavý rok, i když připomínal horskou dráhu. Závěr roku byl ale povedený," pochvalovala si výsledek po změně v přípravě rodačka z Ostravy. V letošním roce bude hlavním plaveckým vrcholem červencové MS v Budapešti a Závadová bude v Maďarsku obhajovat na čtyřstovce páté místo z posledního šampionátu v Kazani. „Samozřejmým cílem je postup do finále mezi osm nejlepších. Nechci si ale dávat ultimáta," dodala plavecká královna uplynulé sezóny.

Anketa Plavec roku 2016
Celkové pořadí
1. Závadová 114 b.
2. Micka 108
3. Baumrtová 52
4. Svěcená 46
5. Seemanová 26
Junior roku:
1. Seemanová 80
2. Franta 32
3. Osina 11
Dálkové plavání:
1. Pechanová 41
2. Kozubek 39
3. Štěrbová 12
Junioři:
1. Benešová
Skoky do vody:
1. Navrátil
Zimní plavání:
1. Okurková
Masters:
ženy - 1. Eva Jarošová
muži - 1. Petr Gregor

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články