Hlavní obsah

Olympijský vítěz a mistr světa řádil, skončil na policii. Strážce zákona zavolal jeho otec

Sydney

Skandál! Trojnásobný olympijský šampión a držitel deseti zlatých medailí z mistrovství světa v plavání Grant Hackett byl kvůli domácímu násilí zatčen policií. Tu na něj zavolal jeho otec poté, co se bývalá hvězda chovala nepříčetně. Šestatřicetiletý Hackett, který se léčí s psychickými problémy, byl nakonec propuštěn bez toho, aniž by mu bylo sděleno nějaké obvinění.

Trojnásobného olympijského šampióna Granta Hacketta zadržela policieVideo: Reuters

 
Článek

„Grant má zdravotní problém a opět se to projevilo," řekl otec plavecké hvězdy novinářům z listu Gold Coast Bulletin.

Policejní mluvčí Queenslandu řekl, že byl bývalý vynikající plavec zatčen, ale bližší podrobnosti nezveřejnil. Otec plavce byl sdílnější. „Má problémy, necítí se šťastný, a proto se léčí. V tomhle případě už ale bylo nutné zavolat policii."

V těle bratra je někdo jiný, tvrdí mladší bratr Craig

Televizní kamery poté zachytily Hacketta, jak míří v poutech na policejní stanici. Mladší bratr plavce Craig k tomu pro vysílání Nine News řekl jedinou věc. „V takových chvílích, která nastala, je z bratra úplně jiný člověk. V tom jeho těle je někdo jiný, úplně se změní."

Hackett, který získal dvě zlaté olympijské medaile v Sydney (2000) a jednu v Aténách (2004), byl dlouhá léta rivalem Iana Thorpeho. Loni v dubnu se pokusil o návrat k závodění, ale nepovedlo se mu kvalifikovat na OH v Riu. Mezitím se Hackettovi rozpadlo manželství, do novinových titulků se dostal i kvůli několika incidentům na veřejnosti.

Opilý napadl cestujícího v letadle, pak se omlouval

Před rokem v dubnu byl rovněž vyslýchán policií poté, co napadl cestujícího v letadle. Hackett vše omlouval tím, že čin spáchal v opilosti. S alkoholem to prý přehnal, protože zaháněl zklamání z toho, že se nedostal na olympiádu.

Přitom už dříve připustil, že se stal závislým na lécích proti nespavosti. Už v roce 2014 byl nějaký čas v péči lékařů, protože chodil ve spodním prádle po kasinu v Melbourne a hledal tam svého syna.

Reklama