Hlavní obsah

Synek si už obléká ponožky bez problémů, závodí na běžkách a vyhlíží evropský šampionát

Praha

Letošní zimní přípravu na novou sezónu si zpestřil několika závody na běžkách. A nevedl si vůbec špatně. Ondřej Synek si čas bez vody náramně užil a nyní už vyhlíží dny, kdy poprvé usedne do skifu, aby na něm pořádně potrénoval před evropským šampionátem, který se uskuteční na domácím kanálu v Račicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Letošní sezónu si chce pořádně užít, a tak v podobném stylu pojal i přípravu na nový ročník. Kromě tradičního soustředění v italském Livignu si zimní přípravu zpestřil dvěma závody na běžkách. Nejprve absolvoval Bedřichovskou 30 a poté se postavil na start závodu na padesát kilometrů v rámci Krkonošské 70.

„Letos se ničím nechci stresovat a chci jet na pohodu. Ze zimní přípravy mám dobrý pocit a zároveň jsem si ji i užil,“ pochvaloval si na tiskové konferenci Ondřej Synek. „Zimu jsem si zkrátil závody a musím říci, že mě to moc bavilo,“ přiznal čtyřiatřicetiletý skifař.

„Překvapily mě i samotné výsledky, myslím, že s nimi mohu být spokojený. V Bedřichově jsem skončil čtyřiadvacátý a na Krkonošské sedmdesátce osmý,“ pochvaloval si trojnásobný olympijský medailista, který už však za pár dní po dlouhé době vyrazí na vodu.

Do skifu usedne po dlouhé době

„Na skifu jsem naposledy seděl na olympiádě v Riu. Každý rok jedu zimní přípravu tak do půlky března, bez ohledu na počasí, a teprve pak vyrazím do tepla na vodu,“ líčil čtyřnásobný světový šampión s tím, že příští týden odlétá do italského Gavirate, kde bude trénovat. „Loni jsme tam byli poprvé a moc se nám tam líbilo. Je tam špičkové zázemí,“ vysvětloval.

K dobré náladě několikanásobnému evropskému šampiónovi přispívá i to, že jeho bolavá záda, kvůli nimž, byl loni hodně omezován, se zlepšila. „Chodím dvakrát týdně cvičit. Záda mě nebolí, zpevnil jsem svaly kolem páteře a musím přiznat, že už po dvou měsících léčby se dostavily první výsledky. Uvidíme ale, co to udělá na vodě. Loď je vratká, budu dělat jiné pohyby, věřím ale, že to bude v pořádku,“ přeje si Synek. „Ponožky se mi oblékají lépe než loni,“ dodal se smíchem.

Na konci května se v České republice uskuteční po šestapadesáti letech mistrovství Evropy ve veslování a Synek by na startu neměl chybět. „Už se moc těším. Nikdy jsem na takové velké akci před domácím publikem nezávodil a nejspíš to bude moje poslední šance,“ vyprávěl několikanásobný vítěz celkového Světového poháru. „Snad mi to nesváže ruce a nohy,“ uzavřel ambasador evropského šampionátu.

Reklama